Uutislistaukseen

johanna tuomi_M.jpeg

Gospeljuna pysähtyy Keravalla

24.3.2016 09.20

Sopraano Johanna Tuomi tuo gospeljunansa Keravalle toisena pääsiäispäivänä maanantaina 28. maaliskuuta. Robert de Godzinsky pianossa ja Ilkka Hanski bassossa säestävät tuttuja ja traditionaalisia negrospirituaaleja. Konsertissa kuullaan niin lempeän keinuvia kuin voimakkaan rytmisiä, mukaansatempaavia sävelmiä: muun muassa Sometimes I Feel Like A Motherless Child,  Swing Low, Sweet Chariot, Down By The Riverside ja Go, Tell It On The Mountain. 

– Sanoituksissa kuuluu vakaa lapsen usko siihen, että taivaaseen mennään vaikka sitten junalla - ja lippua ei tarvitse ostaa, kaikki pääsevät vaunuun, kertoo konsertin laulut ohjelmalehtistä varten suomentanut Tuomi.
 
Kolmikko on ansioitunut monipuolisesti jazz-, folk- ja klassisen musiikin kentillä. Robi de Godzinsky on paitsi multi-instrumentalisti, myös tunnettu klassisen ja jazzmusiikin äänittäjä. Ilkka Hanskin soittoa on kuultu niin maailmanmusiikin merkkipaalu Piirpaukkeessa kuin lukuisissa jazz-kokoonpanoissa, kuten UMO, Jukka Tolosen, Eero Koivistoisen ja Jukka Linkolan yhtyeet. Johanna Tuomen laaja skaala kattaa renessanssi- ja barokinajan teoksista nykymusiikkiin, käsittäen muun muassa ooppera-, lied-, oratorio-, operetti-, musikaali-, gospel- ja jazzmusiikkia. Tuomi on tuttu näky suomalaisten oopperoiden lavalla. Taustalla on lukuisia levytyksiä ja radionauhoituksia. Esiintymiset vievät usein myös ulkomaille. Trio on tehnyt ensiesiintymisensä jo noin sata konserttia sitten, ja ohjelma on pysynyt koko tämän ajan kutakuinkin muuttumattomana. Luvassa on siis varmaa kyytiä gospeljunan kulkiessa.
 

Pääsiäisilon merkeissä - Negrospirituaalikonsertti Keravan kirkossa (Papintie 2) 2. pääsiäispäivänä ma 28.3. klo 15. Vapaa pääsy, ohjelma.