Uutislistaukseen

piispa koulussa_L.jpg

Piispa tykkää makaronilaatikosta mutta ei osaa ommella

7.4.2016 19.32

Piispantarkastuksen osana piispa tekee usein vierailuja alueen kouluihin, oppilaitoksiin ja työpaikkoihin. Keravalla tällä viikolla tehtävän piispantarkastuksen kohteiksi olivat valikoituneet Kurkelan koulu, Keuda-talolla toimivat Keuda ammattiopisto ja Laurea ammattikorkeakoulu sekä keravalainen ruokatehdas Kokkikartano.

Kurkelan koulussa Espoon piispa Tapio Luoma sai torstaina vastatakseen monia visaisia kysymyksiä, joita koulun 6-luokkalaiset olivat opettaja Milla Toivasen kanssa tehneet.  Piispaa haastattelivat 6-luokkalaiset Katariina ja Ida. Piispalta kysyttiin muun muassa lempiruokaa, missä piispa on hyvä tai ei niin hyvä, onko piispalla lemmikkejä ja pitääkö piispa hevosista. Piispan tehtävät askarruttivat myös. 

- Piispana on mukava olla. Saan tavata paljon ihmisiä ja tehdä työtä monenlaisten asioiden kanssa. Jotkut päivät ovat pitkiä, niin kuin vaikka tänään, mutta eivät raskaita kun saan tehdä näin kivoja töitä, piispa kertoili.

Läksiäislahjaksi piispa sai upean kortin, jonka kuvassa esiintyi koko Kurkelan koulun väki.

Keuda-talolla piispan seurueineen ottivat yhdessä vastaan koulussa toimivat oppilaitokset ammattiopisto Keuda ja ammattikorkeakoulu Laurea. Vierailun isäntänä toimi Keudan apulaisrehtori Veli Perkkiö. 

Vierailunsa aluksi piispa Tapio Luomalle esiteltiin Keudan ja Laurean toimintaa. Samalla piispa seurueineen tapasi Keudan opiskelijoita sekä molempien oppilaitosten henkilökuntaa. Piispalle esiteltiin muun muassa yhteistyötä alueen yritysten kanssa, opiskelijakuntatoimintaa sekä opiskelijahyvinvointiin liittyviä asioita.

Piispan vierailu jatkui kierroksella Keuda-talossa. Samalla hän pääsi tutustumaan myös Keudan ja Laurean äänitekniikan, kirjanpidon ja tietojenkäsittelyn opiskeluun.

Keravalainen pieni ruokatehdas Kokkikartano kutsui piispa Luoman lohikeittolounaalle. Sitä ennen yhtiön toimitusjohtaja Kati Rajala ja HR-päällikkö Arja Kauppinen kierrättivät piispaa ja seuruetta myös tuotantotiloissa. Piispa pääsi näkemään läheltä, mistä Kokkikartanon kodinomainen maku syntyy: aidoista, pääosin kotimaisista raaka-aineista ja käsityöstä ainesten käsittelyssä. 

- Minua ilahdutti erityisesti, kun näin kuinka vahvasti yrityksen arvot näkyvät kaikessa mitä teette. ”Tehdään niin kuin itselle tehtäisiin”, sehän on se kultaisesta säännöstä nouseva ajatus.

Piispan päivä jatkui vielä illalla PopUp-kohtaamisilla Keravan keskustassa ja Peace United –jalkapallo-ottelussa kirjaston edustalla.

 

Piispa Keudassa.

Piispa Laureassa.