Peace United -ottelu käytiin vetisissä tunnelmissa

10.4.2016 15.08

DSC_3549_L.jpg

Keravan seurakunnan ensimmäinen Peace United -jalkapallo-ottelu käytiin torstaina 7.4. sateisissa tunnelmissa. Peace United -pelaajia sade ei tuntunut haittaavan. Rauhan puolesta pelasi hymy huulilla piispa Tapio Luoman johdolla parisenkymmentä seurakunnan työntekijää, vapaaehtoista, muualta Suomeen muuttanutta ja innokasta jalkapallojunioria. Luoma osoittautui melkoiseksi pallovelhoksi, joka myös antoi kentällä kaikkensa ja poistui kentältä housunpolvet rikkonaisina.

Ottelun juonsi ja tuomaroi radiosta tuttu Lauri Kottonen. Hänen taustallaan on lähes 25 vuotta jalkapalloilua ja 15 vuotta tuomarintointa. Kottosen haastateltavana ja lukuisissa selfie-kuvissa ehti viivähtää myös toinen Peace United -joukkueen kapteeneista, entinen huippujalkapalloilija, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti. Hänelle tehtävä oli mieluinen.

- Peace United näyttää sen, miten jalkapallo yhdistää, vaikka kieli, kulttuuri, uskonto tai tavat olisivat muuten erilaisia. Se on kaikille yhteistä ja luontaista. Kun pallo on pelissä, kaikki muu unohtuu. Se asenne pitäisi viedä myös kentän ulkopuolelle, ja siitä Peace United muistuttaa.

Ottelu käytiin leikkimielisesti Peace United vastaan Peace United -joukkueissa. Lopputulemaksi tuomari arvioi "kristillisesti tasan 6-6".

- Tärkeintä, että rauha voitti, Kottonen totesi.

Keravan Väinämöinen, Kalevalaisen Runokielen Seuran Runomestari Kalevi Koskela intoutui tekemään palloilevasta piispasta runon:

Piispan potkuja todistin!

Minä mies tosi mitätön,
vaka vanha vääräleuka,
eläkkeelle ehtineenä,
yhdet YyTeet kärsineenä
- piispan potkuja todistin!

Kentällä kivikovalla,
kaiken kansan katsellessa,