Uutislistaukseen

Virkistystä keravalaisille hyvän asian puolesta

pappi Kristiina Nyman punaisessa takissa ja Yhteisvastuun liivissä Keinukalliolla.

Pappi Kristiina Nyman toimii Keravalla Yhteisvastuukeräyksen keräyspäällikkönä.

Toukokuun lopussa kaupunginjohtajamme Kirsi Rontu avasi Yhteisvastuukeräyksen liikuntatempauksen. Siinä haastettiin keravalaisia liikkumaan kotikaupunkinsa kuntoradoilla ja oikeastaan missä tahansa mukavilla reiteillä. Liikuntatempauksella kaupunkilaisia haastettiin lahjoittamaan Yhteisvastuukeräykseen ajatuksella, "kun liikut voit samalla tehdä hyvää myös muille". Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksellä kerätään varoja taloudellisessa ahdingossa oleville ikäihmisille Suomessa ja kriisialueilla ulkomailla. Keravalla saadusta tuotosta 40% käytetään suomalaisten vanhusten auttamiseen, ja tästä puolet keravalaisten ikäihmisten tukemiseen. Yhteisvastuukeräys ikäihmisten hyväksi jatkuu vuoden loppuun, vaikka liikuntatempaus päättyi. 

Yhteisvastuun liikuntatempaus Keravalla huipentui Suomen luonnon päivänä

Suomen luonnon päivänä 28.8.2021 vietettiin Yhteisvastuukeräyksen liikuntatempauksen päätöstilaisuutta. Lauantaina tapahtui monessa toimintapisteessä: Aurinkomäellä, kävelykadulla ja Keinukalliolla. Päivän aikana kohdattiin koronaturvallisesti liikuntatempauksen merkeissä satoja keravalaisia. Päivä päättyi kirkonmäellä pidettyyn jumalanpalvelukseen, jonne kutsuttiin tulemaan jalkaisin tai polkupyörillä. 

Yhteisvastuukeräyksen liikuntatempaus oli keravalaisten yhdistysten ja seurakunnan yhteinen projekti ja se osoitti jälleen kerran yhdessä tekemisen voiman ja mahdollisuudet. 

Mölyapinat Aurinkomäellä

Mölyapinat esiintyy Aurinkomäellä.

MLL:n Keravan osasto järjesti lapsiperheille iloa ja hyvää mieltä kutsumalla Mölyapinat pitämään konserttia Aurinkomäelle. Mölymetsän laumasta olivat tällä kertaa mukana Make ja Kuka sekä Bansku-Ansku: "Tuntuu tärkeältä esiintyä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi ja levittää mölysanomaa." Iloinen musisointi houkutteli kuulijoita Aurinkomäelle. 

Katupappilan edessä hattaranmyyntiä ja taitoajorata


Kävelykadulla oli ajoittain vilskettä, kun makeannälkäiset löysivät Katupappilan edustalla olevan hattaranmyynnin.

Yhteisvastuun hattaraa pitää Matias Lahti ja hänen vieressään mummi ja seurakunnan työntekijä.
Matias Lehti tahtoi osallistua YV-keräykseen mummin kanssa.

Moni pysähtyi myös kahville ja ihastelemaan rovaniemeläisen Liisa Alanteen kauniita valokuvatauluja. 
 

lapset ajavat Kauppakaaren taitoajoradalla.
Cycling Academy rakensi kävelykadulle taitoajoradan, jolla lapset saivat testata polkupyörällä ajotaitojaan. "Rata oli sopivan vaikea ja hauska", tuumasivat Kasper ja Olivia.

 

lapset mitalit kaulassa.
"Kiva, kun saatiin mitalit, ku mulla ei ole ollut mitalia", Kasper jatkoi.

Liikunnallista ohjelmaa ja makkaranpaistoa Keinukalliossa

Yhteisvastuu-liivit päällä olevia henkilöitä Keinukalliossa.

ihmisiä istuu nuotiopaikan äärellä Keinukalliolla.

Susanna Palvanen etsi poikansa kanssa kioskia Keinukalliolta, mutta sellaista ei löytynyt. Antonille oli tullut nälkä, joten Sydänyhdistyksen ja Keravan Ladun makkaranpaistopiste oli todella iloinen yllätys. Susanna ja Anton ehtivät istua nuotiolla ja kuulla myös Yhteisvastuukeräyksestä, sillä perheen isä osallistui samaan aikaan polkujuoksukilpailuun Keinukallion maastossa. 

ihmisiä Katupappilan edessä lähdössä Keinukalliolle patikoimaan.
Joukko reippaita yhteisvastuutapahtuman osallistujia lähti Keravan Ladun oppaan mukana kävellen keskustasta Keinukalliolle. Siellä oli mahdollisuus osallistua Reino Ruotsalaisen laatimaan arviointitehtävään, jossa kysyttiin mm. mikä on korkeusero juoksuportaiden alapäästä huipulle. Tehtävässä koeteltiin Kerava-tietoutta ja arviointikykyä maastossa.

Yhteisvastuukeräyksen kautta apua ikäihmisille

Kirsi Helin ottaa lippaan Yhteisvastuu-liiviin pukeutuneelta kerääjältä.
Lipaskerääjien ansiosta Yhteisvastuukeräys oli esillä myös Prisman ja Citymarketin edustalla ja kävelykadulla. Pekka Väätäisen kokemuksen mukaan moni vähävarainen lahjoittaa keräykseen helpommin kuin varakkaat, sillä vähävaraiset tietävät omasta kokemuksestaan, miten tärkeää apu voi olla. 

Hieno päivä huipentui rentoon Fillarikirkkoon

ihmisiä kirkonmäellä, etualalla Kristiina Nyman ja kanttori Katariina Kopsa.
Yhteisvastuukeräyksen liikuntatempaus päätettiin aurinkoisessa säässä kirkkopuistossa pidettyyn fillarikirkkoon, jossa rytmisoittimet ja fillareiden soittokellot säestivät aamenet ja virret kanttori Katariina Kopsan ja yhteisvastuupappi Kristiina Nymanin johdolla. Osallistujat olivat iloisia rennosta ja luonnonläheisestä kirkkohetkestä.

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä


Teksti ja lisätiedot:

pappi Kristiina Nyman, Keravan seurakunta, kristiina.nyman@evl.fi, p. 0400 378 047

30.8.2021 10.06