Uutislistaukseen

Hautausmaalla valmistaudutaan talven tuloon

Keravan hautausmaa syksyllä, edessä syksyn lehtiä, taustalla siunauskappeli.

Hautausmaalla valmistaudutaan syksyn ja talven tuloon. Sopimushaudoilta poistetaan kesäkukat parin seuraavan viikon aikana. Niille haudoille, joilla on syyshoitosopimus, istutetaan kanervia ensi viikosta alkaen. 

Hautausmaalta esitetään myös pyyntö niille omaisille, jotka tuovat kukkaset itse:

- Haudoille tuotavat kasvit kannattaa istuttaa maahan kunnolla ja ilman istutusruukkua. Syystuulissa ja lehtiä puhaltaessa irtonaiset tai vain puoliksi maahan kaivetut kukat saattavat herkästi lennähtää pois haudalta. Muoviset ruukut taas tarjoavat hyvän talvehtimispaikan haitallisille siruetanoille. Pyrimme kaikin tavoin estämään niiden kotiutumisen hautausmaalle. kertoo hautausmaan puutarhuri Anne Simonsen. 

Simonsen muistuttaa myös, että istutettavien kasvien täytyy mahtua haudan kukkapesään, eikä sitä saa laajentaa. Kukkapesän koko on haudan leveydestä riippuen joko 40 x 60, 40 x 80 tai 40 x 120 cm. 

- Hautausmaalla on liikehtinyt jonkin verran peuroja. Saattaa olla, että niiden vierailun jälkiä voi näkyä myös haudoilla, Simonsen kertoo.  

Jälkiä jättävät myös hautausmaalla ajokiellosta huolimatta liikkuvat autot. 

- Hautausmaan rauhan ja kävijöiden sekä työntekijöiden turvallisuuden vuoksi olisi ensiarvoisen tärkeää, että hautausmaalla liikuttaisiin vain jalkaisin, muistuttaa Simonsen. 

 

Thu Sep 23 15:19:00 EEST 2021