Nimikkolähettien kuulumisia vuonna 2021

Keravan seurakunnassa on tänä vuonna vieraillut työntekijöitä lähetysjärjestöistä netin välityksellä. Alkuvuodesta Niko Ijäs kävi kertomassa työstä, jota hän on perheensä kanssa lähdössä tekemään Kreikkaan. Kesäkuussa Marja Ochieng kertoi työstään Keniassa nettilähetyksen välityksellä. Sekä Ijäksen perhe, että Marja ovat Keravan seurakunnan yhteistyökumppaneita lähetystyössä.

Niko ja Marija Ijäs käsissään pallot.

Niko ja Marija Ijäs ovat tehneet valmisteluja tulevaan työhönsä Kreikkaan Kylväjän työntekijöinä tekemään pakolaistyötä ja urheilulähetystä. Valmistelut alkavat olla valmiina ja työ Kreikassa jo häämöttää. Niko on menossa heinäkuussa pitämään liikuntaleiriä pakolaisperheille ja samalla etsii asuntoa perheelle. Ijäksen perheeseen kuuluu Nikon ja Marijan lisäksi neljä lasta. Perheen koululaisillekin on jo tiedossa koulupaikka. Rukoillaan Ijästen perheen puolesta, että asunto löytyy ja leiri menee hyvin. Liity Ijästen kirjeen saajaksi ottamalla yhteyttä Kylväjän toimistoon: osoitteenmuutokset@kylvaja.fi tai p. 09 25325400.

marja Ochieng lasten kanssa.

Marja eli Maikki on Sleyn (Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys) lähetystyöntekijä ja toimii kummilapsityön yhteyshenkilönä Keniassa ja Kenian kentän vastaavana. Marja on kotimaan jaksolla ja saimme hänet vieraaksemme ensimmäistä kertaa etäyhteydellä netin välityksellä. Saimme kuulla miten Matongon orpokoti oli saanut alkunsa ja kummityöstä. Matongossa on paikka 24 lapselle, sielläkin on nyt ollut koronarajoitukset, ja pääsy lastenkotiin on ollut vain työntekijöillä. Marja kertoi että hankkeen piirissä on ollut vuoden 2005 jälkeen yhteensä yli 800 lasta ja tällä hetkellä tuetaan noin 300 lasta. Tavoitteita on monia ja yksi on että jokainen hankkeessa oleva lapsi saisi ammatin, että voivat sitten työllistyä. Lapsia autetaan mm koulumaksuissa, ostetaan koulupukuja, koulukenkiä ja lääkkeitä. Yksi tärkein tavoite on viedä evankeliumia eteenpäin tämän hankkeen kautta. Kiitos Marja, että olit vierailulla.

Jos haluat tukea Marja Ochiengin työtä, voit liittyä tukirenkaaseen tämän linkin kautta.

Seuraa: Sleyn Kolmella mantereella facebook-sivua
Muistetaan Maikkia, hankkeen työntekijöitä ja lapsia ja heidän läheisiään esirukouksin.

kopun kirkko

Terveiset Kõpusta, ystävyysseurakunnastamme Virossa. Kevään aikana on Kõpun kirkolla tehty talkootöitä ja pidetty seurakuntavaalit. Nyt Kõpussa vietetään rauhaisaa kesäaikaa, elokuussa on suunnitteilla kirkkosalin itäseinän korjaaminen eli alttaritaulu ja koristeseinä restauroidaan ja laitetaan uusi valaistus. Alttaritaulua kunnostaa Viron Taidekatemian parhaimmat tekijät, Kõpun kirkkoherra Hedi Vilumaa kertoo. Hedi on kirkkoherrana myös Suure Jaanissa. Myös Suure-Jaanissa on edessä kirkon kunnostustöitä. Vanhojen kirkkojen kunnostuksessa on paljon asioita joita täytyy ottaa huomioon ja kunnostuksessa on mukana arkeologi. Kirkkoherralla onkin työnkuvassaan seurakunnan hengellisen elämän lisäksi paljon vanhojen rakennusten restaurointiin liittyviä projekteja. Rukoillaan, että pääsisimme ensi vuonna vihdoin seurakuntamatkalle Viroon ja tapaamaan ystäviä Kõpussa ja tutustumaan Suure Jaaniin ja Viljandin rovastikunnan elämään ja että he pääsisivät tänne meille vierailemaan. Rukoillaan Hedin ja Kõpun seurakunnan puolesta.

Kirjoittaja: kansainvälisen työn sihteeri Petra Teittinen

Ota yhteyttä

kansainvälisen työn sihteeri, secretary for international and multicultural affairs