Yhteisvastuun liikuntatempauksen avajaispäivän tunnelmia

 

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu avasi videotervehdyksellä lauantaina 29.5. koko kesän kestävän liikunnallisen tempauksen.
 


 

Aurinkoisena avajaispäivänä järjestettiin koronaturvallisesti ohjelmaa eri puolella Keravaa. Avajaispäivän tunnelmia löytyy tältä sivulta:

MLL:n Keravan yhdistys Kalevantorin edustalla

Kalevantorin kauppiaspariskunta lapsineen.

Marjo Hirsijärvi ja Lauri Lindgren ovat Kalevantorin kauppiaspariskunta. Marjo tuli lasten Leon ja Saimin sekä perheen Laku-koiran kanssa tervehtimään Lauria kaupalle. 

Marjo ja Lauri tahtovat olla Keravan Kalevassa "kyläkauppa", joka on palveleva ja persoonallinen.  Kauppiaspariskunta tukee yhteisöjä ja hyviä tapahtumia, kuten tänään Yhteisvastuukeräyksen liikuntatempauksen avajaisia. Mannerheimin lastensuojeluliiton Keravan osaston aktiivit ovat kohdanneet ihmisiä Kalevantorin edustalla teltalla temapuksen avajaispäivänä. Lapset ovat saaneet ilmapalloja ja karkkeja.  

"Yhteisvastuukeräys on mulle ennestään tuttu asia. Se on hyvällä asialla. Ajattelin haastaa henkilökuntamme YV-liikuntatempaukseen mukaan" sanoo Lauri Lindgren. 

MLL:n aktiivit ilmapallojen kanssa teltalla.

MLL:n Keravan osaston aktiivit Suvi Koski, Pia Lehtosaari ja Aila Lind-Mäki ovat tyytyväisiä, kun saavat pitkästä aikaa tehdä vapaaehtoistyötä. Pia: "On kiva jakaa hyvää mieltä! Ilmapallot ja karkit ovat ilahduttaneet lapsia."

Toimintapisteen pitäjät ovat olleet yllättyneitä siitä, miten moni on tullut paikalle nähtyään ilmoituksen jossain. "He ovat tulleet varta vasten lahjoittamaan YV:lle.  On tosi hienoa olla Yhteisvastuukeräyksessä mukana; tehdä hyvää", Aila sanoo. Suvi pohtii heittävänsä haasteen isovanhemmille: "YV-haasteen  myötä kannustan heidät peruslenkkeilyyn. Itselleni tulee huomenna liikuttaja - koiranpentu." 

YV-liikuntatempauksen avajaiset ovat jälleen osoittaneet yhteistyön voiman. Monella yhdistyksellä ja yhteisöllä suunnitelmat ovat peruuntuneet ja menneet uusiksi koronan tähden. Yhteistyöllä muiden toimijoiden kanssa voimme saada niin paljon enemmän aikaan nyt, kun pikkuhiljaa korona-rajoituksia aletaan purkaa. 

Cycling Academy Wanhan pappilan pihalla

Krisse Alatalo toimintapisteellä ja selin lapsia pyörillä.

Cycling Academyn Krisse Alatalo jakoi mitalit taitoajoradan suorittaneille pojille. Pojat tykkäsivät radasta. He olivat lähteneet pyörillä Wanhan Pappilan pihaan koettelemaan taitojaan kuultuaan taitoajoradasta Mannerheimin lastensuojeluliiton toimintapisteellä Kalevantorin edustalla. 

"Ei ollut mitään tekemistä, ja tykkään ajaa pyörällä, joten oli kiva lähteä tänne taitoajoradalle. Halusin testata taitojani", kertoo yksi pojista. "Oli kiva saada erilaiset mitalit kuin mitä mulla jo on", lisäsi toinen.

 

Päivikki Kahranaho, Mauri Airila ja Krisse Alatalo

Pitkään YV-keräysten hyväksi eri tehtävissä toiminut Päivikki Kahranaho kohtasi monia vanhempia sillä välin, kun lapset suorittivat taitorataa Wanhan Pappilan hiekkakentällä. Kahranaho toimi lipaskerääjänä ja jakoi vanhemmille YV-liikuntatempauksen haastekortteja. Moni vanhempi oli heti alkanut miettimään, kenet he haastaisivat mukaan. 

Cycling Academyn Krisse Alatalo ja Mauri Airila kertovat, miten osa lapsista piti radasta niin, että he eivät olisi millään malttaneet lopettaa: "Olemme tänään nähneet paljon iloa ja innostusta".

Rata oli Alatalon suunnittelema ja sitä voi muokata ikä- ja taitotason mukaan sopivan haastavaksi. Elokuun 28.8. pidettävään YV-liikuntatempauksen päätöstilaisuuteen Cycling Academyllä on suunnitelmissa tuoda taitoajorata sopivaan paikkaan aivan Keravan keskustassa.

Seurakunnan varhaiskasvatus kirkon edustalla

keppihevosia ja palkintoja.

Kirkkopuistossa oli vilskettä keppihevosradalla. Jotkut lapsista tulivat testaamaan radan omalla keppihevosellaan, ja tykkäsivät kovasti. Myös kirkon omat "hevoset" olivat pidettyjä ja niistä huolehdittiin ruokkimalla ja harjaamalla. Radan suorittaneet saivat lastenohjaajien askartelemat palkinnot. 

lastenohjaajat onnenpyörän kanssa kuvassa kirkon edessä.

Kirsi Väliheikki, Veera Vaarankorpi-Vainio, Emma Mankonen ja Päivi Nihtilä-Lavikainen kertoivat toimintapisteellä käyneen 50-60 ihmistä. "Oli ihanaa kohdata paljon perheitä!", huudahtaa Emma Mankonen kaikkien työntekijöiden puolesta. "Hattarat ovat tehneet kauppansa ja Onnenpyörää on pyöritetty välillä useammankin kerran saman lapsen toimesta", työntekijät kertovat iloisina. 

Helena Jukarainen lastenlastensa kanssa.
Helena Jukaraisen seurana avajaispäivänä olivat lapsenlapset Sointu ja Hertta.

 

Irma Hauska pyöräilykypärä päässä.

Diakoniatyöntekijä Irma Hauska lähti pyörällä kertomaan Keravan keskustassa liikkuville perheille kirkon läheisyydessä olevista, lapsille suunnatuista toimintapisteistä. Aika moni kutsutuista löysi tiensä Wanhan Pappilan taitoajoradalle ja hattaraa syömään kirkolle.

Sydänyhdistys ja Keravan Latu Ollilanlammella

Keravan Ladun ja Sydänyhdistyksen edustajia kahvikärryn kanssa Ollilanlammella.

Ollilanlammella oli päivän aikana noin 150 kävijää, joista osa ei tiennyt Yhteisvastuutapahtumasta etukäteen. Tarjolla oli aurinkoisen sään lisäksi makkaraa, mehua ja kahvia. Keravan ladun puheenjohtaja Reino Ruotsalainen oli laatinut myös kasvi- ja lintutietoa testaavan rastiradan. Yhteisvastuukeräystä toteutettiin lipaskeräyksenä keskellä metsää. Moni koki tärkeäksi osallistua keräykseen, jolla autetaan ahdingossa olevia ikäihmisiä.

"Ihmiset ovat olleet ihastuneita siitä, että tällaista järjestetään. Tapasimme paljon ihmisiä, jotka tahtoivat osallistua myös Yhteisvastuukeräykseen. Tähän päivään mahtuu monta iloista kohtaamista", kertovat Sydänyhdistyksen ja Keravan Ladun toimintapisteiden pitäjät yhteisistä kokemuksista päivän ajalta.

YV-liikuntahaasteesta Keravan Sydänyhdistyksen puheenjohtaja  Marjo Niinisalo sanoo: "Nyt on aika haastaa liikkumaan oman yhdistyksemme jäseniä, ja meidän yhdistys voisi haastaa muita yhdistyksiä, kuten Diabetes-yhdistyksen."

Avajaispäivänä Yhteisvastuun keräyslippaisiin kertyi noin 1370 euroa, suuri kiitos kaikille lahjoittajille! Lämmin kiitos ihan jokaiselle avajaispäivässä eri tavoin mukana olleelle! 

Liikuntempaus jatkuu koko kesän ajan. Olet lämpimästi tervetullut mukaan liikkumaan ja auttamaan!  

Lisätietoja liikuntatempauksesta ja lahjoitusnumerot  

 

Ota yhteyttä

pappi
04201 Kerava

Kappalainen, diakonia- ja yhteiskunnallinen työ.

Yhdessä saamme aikaan niin paljon enemmän kuin kukaan yksin!

Tykkään suunnitella ja toteuttaa asioita yhdessä toisten kanssa. Se on innostavaa ja luovaa: aina syntyy jotain uutta.

Ihmisten kohtaaminen ja palveleminen niin ilossa kuin elämänkriiseissä on työni ydintä. Yhteiskunnallisen työn pappina saan olla palvelemassa myös yrittäjiä ja yhdistyksiä.

Työnohjaajana tuen yksilöiden ja ryhmien ammatillista kasvua, jaksamista ja työhyvinvointia. Yhteisvastuukeräyspäällikkönä toimin yhteistyössä työkavereiden, seurakuntalaisten ja keravalaisten yhdistysten kanssa apua tarvitsevien hyväksi.

Vapaa-ajalla tykkään liikkua ja lukea. Budolajit ovat lähellä sydäntä ja hyvä kirja on minulle kuin matka toiseen maailmaan.