Raamattua ja rukousta yhdessä

Raamattu- ja rukousryhmät

Raamattu- ja rukouspiirien vetäjinä toimivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset. Piireissä luetaan Raamattua kirkkovuoden mukaan ja keskustellaan luetuista kohdista. Illan aikana saatetaan myös laulaa virsiä tai hengellisiä lauluja ja rukoilla yhdessä sekä seurakuntaan jätettyjen rukouspyyntöjen että henkilökohtaisten asioiden puolesta. Piirejä on sekä naisille että miehille eri puolilla Keravaa.

Kappelin rukouspiiri
Tiistaisin parittomilla viikoilla klo 18.30–19.15 seurakuntakeskuksen kappelissa

Sanaa simppelisti
Avoin ryhmä kaikille, jotka tahtovat lukea ja tutkistella Raamattua porukalla ilman ennakkovalmisteluita tai vaatimuksia. Tule sellaisena kuin olet, ja silloin kun sinulle sopii. Keskiviikkoisin parillisilla viikoilla klo 20–21.30 Katupappilassa

Miesten raamattu- ja rukouspiirit
Maanantaisin klo 18.30 seurakuntakeskuksen saunahuoneessa
Torstaisin klo 18–20 Kalevan seurakuntatalossa
Torstaisin klo 19–21 Savion seurakuntatalossa

Naisten raamattu- ja rukouspiirit
Tiistaisin klo 19–21 Savion seurakuntatalossa
Keskiviikkoisin parillisilla viikoilla klo 18–20 Kalevan seurakuntatalossa

Bible studies
There is a place for you! Join us as we discuss the Bible. Tule keskustelemaan ja oppimaan lisää Raamatusta englanniksi. Sunnuntaisin noin kerran kuukaudessa kirkkokahvien jälkeen noin klo 11.30 kirkossa.

Raamattuluennot
Uudenmaan Ev. Lut. Kansanlähetys ry järjestää  raamattuluentoja noin kerran kuukaudessa perjantaisin , 9.3., 6.4. ja 4.5. klo 18– 20 Kalevan seurakuntatalossa

Seurat
Esikoiset ry:n seurat sunnuntaisin noin kerran kuukaudessa klo 15 Savion seurakuntatalossa.
Järvenpään ja ympäristön Rauhanyhdistyksen seurat pari kertaa kaudessa keskiviikkoisin klo 18.30 Savion seurakuntatalossa

Raamattu- ja rukousryhmät, luennot ja seurat ovat kesätauolla.

Tarkemmat kokoontumisajat löydät tapahtumakalenterista.

Hiljaisuuden retriitti

Retriitissä kiire, melu ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisella vetäytymisellä hiljaisuuteen ja lepoon. Osallistujat sitoutuvat keskinäiseen vaikenemiseen, mutta retriitin ohjaajan kanssa on mahdollista pohtia hiljaisuudessa esiin nousseita oman elämän kysymyksiä.

Hiljentymisen tukena on luostariperinteestä juontuvia rukoushetkiä ja meditaatioita, virikepuheita ja ehtoollisen vietto. Retriitin hiljaisuus on tilan tekemistä sille, että jotain olennaista voisi nousta esiin. Ohjelma on väljä ja jättää tilaa ulkoilulle, nukkumiselle, lukemiselle ja kiireettömille aterioille valmiista ruokapöydästä.

Jokaiselle on varattu oma huone. Retriitissä et silti ole yksin vaan voit myös kokea yhteyttä. Olet osa ryhmää, joka nauttii hiljaisuudesta yhdessä toisten kanssa.

Hiljaisuuden retriittejä järjestetään noin kerran kaudessa, yleensä omassa leirikeskuksessamme Nuottakodossa. ne kestävät viikonlopun. Hiljaisuuden retriitin lisäksi tarjoamme arkiretriittejä tai hiljaisuuden päiviä. Löydät näistä kaikista tietoa tapahtumakalenterista.

pappi

Pappien ja kanttorien väliesimies

Tulin Keravan seurakuntaan papiksi 2007. Aloitin nuorisopappina, josta siirryin työpaikkapapin tehtäviin. Tällä hetkellä olen pappien ja kanttorien väliesimiehenä.

Vapaa-aikani annan perheelle, harrastuksille ja ystäville.Tällä hetkellä triathlonharjoittelu haukkaa ison osan ajastani.

Mottoni on positiivareilta lainattu: "Asenne ratkaisee. Aina!"