alba ja punaiset tennarit.

Tervetuloa rippikouluun!

Kutsumme kirjeitse rippikouluun kaikkia seuraavana vuonna 15 vuotta täyttäviä seurakuntamme jäseniä. Joka vuosi tuleville rippikoululaisille postitetaan infokirjeet syyskuussa, ilmoittautuminen tapahtuu syys-lokakuun vaihteessa, valintakirjeet postitetaan marraskuussa ja rippikoulut alkavat seuraavan vuoden alussa.

Vuoden 2020 rippikouluihin ilmoittaudutaan 20.9.–4.10.2019.
Pääset ilmoittautumiseen täältä.

Jos et jostain syystä saanut postissa infokirjettä tai et kuulu kirkkoon, olet silti lämpimästi tervetullut rippikouluun! Infokirje on saatavilla tästä. Jos kuitenkin haluat infokirjeen myös paperisena, anna yhteystietosi rippikoulupapille tai kirkkoherranvirastoon, jonka jälkeen lähetämme infokirjeen sinulle postitse.

Rippikoulun myötä kirkkoon liittyvän on saatava kirjallinen suostumus huoltajiltaan. Jos nuorta ei ole kastettu, hänet kastetaan ennen konfirmaatiota.

Kysy lisää rippikouluista pastori Samuli Koivurannalta, p. 0400 378 041, samuli.koivuranta@evl.fi.

Erityisrippikoulu

Vammaisuus tai sairaus ei ole este rippikoulun käymiselle. Sopivasta rippikouluvaihtoehdosta voi keskustella diakoniatyöntekijä Nea Kivistön, p. 0400 378 014,  nea.kivisto@evl.fi tai vs. kehitysvammatyön pastori Katja Niemisen kanssa, p. 040 304 7868, ext-katja.nieminen@eteva.fi.

Aikuisrippikoulu

Aikuisena rippikoulun voi käydä pienryhmässä, kahdenkeskisissä keskusteluissa papin kanssa tai vaikka verkossa. Lue lisää.

Rippikoulun paikallissuunnitelma

Tutustu Keravan seurakunnan rippikoulun paikallissuunnitelmaan 2019–2021 täällä. (Prezi-esitys toimii parhaiten Chrome-selaimella.)

rippikoulutyön pappi

Olen seurakuntalainen ja pappi. Työssäni toimin normaalien papin tehtävien lisäksi erilaisissa jumalanpalveluselämään liittyvissä järjestelytehtävissä. Minua lähellä on monenlaisen seurakunnan yhteisesti toimittama yhteinen messu.

Olen saanut toimia myös virsikirjan lisävihkoon liittyvässä valmistelutyössä. Myös sitä kautta pääsee lähelle niitä asioita, jotka minulle kirkon elämässä ovat tärkeitä: jumalanpalvelusta, teologiaa ja musiikkia.

Perhe-elämä, liikunta ja musiikin harrastaminen pitävät jalat tarpeellisesti maan pinnalla.