Palvelevan puhelimen päivystäjä

Palveleva Puhelin antaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita. Päivystäjä ei tarjoa omia neuvojaan, vaan soittajaa tuetaan löytämään elämäänsä parhaiten sopivia ratkaisumalleja. 

Vapaaehtoistehtävään etsitään henkilöitä, joilla on halua, kykyä ja aikaa kohdata ahdinkotilanteessa olevia lähimmäisiä. Kuunteleminen on tärkeintä. Soittajat ovat usein yksinäisiä ja päivystäjä saattaa olla ainoa ihminen, jolle hän on puhunut päivän aikana. Puheluissa käsitellään monia elämään kuuluvia asioita. Auttaakseen ei tarvitse olla ammattilainen, vaan aikuinen ihminen, jolla on työ- ja elämänkokemusta.

Päivystäminen on itsenäistä, mutta tehtävään saa vankan tuen muiden päivystäjien sekä työnohjausten avulla. Ajankäytöllisesti päivystäminen vaatii vain yhden illan kuukaudessa sekä työnohjauksen. Vuosittain päivystäjille tarjotaan lisäkoulutusta sekä virkistystä. Lisäksi Palvelevan Puhelimen päivystäjä on osa seurakunnan suurempaa vapaaehtoisten joukkoa. Palvelevan Puhelimeen toimintaan liittyvä koulutus ja työnohjaus tarjoavat mahdollisuuden oppia jatkuvasti lisää ihmisyydestä sekä vuorovaikutus- ja elämäntaitoja.

Palvelevan puhelimen koulutus

Päivystäjäksi pääset käymällä peruskurssin ja sen jälkeisen haastattelun. Peruskurssi järjestetään kerran vuodessa, vuoden alkupuolella. Koulutus on maksuton eikä vielä sido sinua mihinkään. Päivystäjän tulee olla yli 18 vuotias. 

Seuraava peruskurssi järjestetään tammikuussa 2024. Peruskoulutukseen kuuluu kaksi lauantaipäivää ja kolme iltaa, joista tarkemman tiedon saa ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautujille tehdään puhelimessa alustava lyhyt haastattelu.Ilmoittaudu mukaan 5.1.2024 mennessä Kirsi Helinille. 

Kädet pitelevät sydäntä, teksti Saan hyvän mielen, kun voi olla apuna ja kuunnella.