Uutisia Keravan seurakunnan tukemasta kansainvälisestä työstä maailmalla kesältä 2023

Seurakunnallamme on yhteistyösopimuksia lähetysjärjestöjen kanssa. Tätä työtä tuetaan talousarviosta, rukouksin ja tiiviissä vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. 

Medialähetyspäivät ja Sansa 50 vuotta

Monilla lähetysjärjestöillä oli kesän 2023 aikana erilaisia lähetyspäiviä ja -juhlia. Hyvinkäällä kesäkuussa oli Medialähetyspäivät ja Sansa täytti 50 vuotta. Päivien teema oli ”Yhteydessä.” Saamme olla yhteydessä Jumalaan ja toinen toisiimme lähellä ja kaukana. Edelleen Sansan tehtävä on levittää evankeliumia, ilosanomaa lähellä ja kaukana eri median välineiden kautta eri maissa.

Keravan seurakunta tukee Intian mediatyötä 15 000 eurolla. Seuraamme seurakuntana, minkälaista työtä tehdään, rukoilemme intialaisten kristittyjen puolesta ja kutsumme seurakuntaan vierailijoita. Median merkitys korostui erityisesti koronan aikana, siitä tuli merkittävä väline, jonka avulla saatiin muodostettua yhteys ihmisten välille. Eri media-alustojen avulla ihmiset myös pystyivät osallistumaan kristillisiin tilaisuuksiin ja saivat opetusta.

Vuonna 1984 alkoi Sansan ja Intian välinen yhteistyö. Yhteistyö on antanut paljon ja vienyt Intiassa kristinuskoa eteenpäin. Sansa on mm. rahoittanut television ensimmäiset kristilliset ohjelmat ja antanut mahdollisuuden tehdä sitä työtä. Paikalliset ovat itse tehneet ohjelmat eri kanaviin, kuten tv, radio jne. On tärkeää, että ne ovat sopivia intialaiseen maailmaan ja ihmisille heidän omilla kielillään. Intia on Sansan suurin työalue.
Sansan hallituksen puheenjohtajana toimii Ville Hoikkala Keravalta.

Sansan yksi tapa toimia ovat Toivoa naisille -piirit, joita on Suomessa 100. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi aloittamaan tällaista toimintaa myös Keravalla, niin ole yhteydessä.

Lisätietoja:

Medialähetyspäivien 2023 suoratoistot   (Sansa)
WR-Intian johtaja Dipendra Halder: Kirkko on aina kasvanut kohdatessaan vastustusta (Sansa)

SLS Senegal: syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten tuki Lähi-Idässä ja Senegalissa

Heli Vuohelainen keskustelee Katupappilan tilaisuuden osallistujien kanssa.

Heli Vuohelainen vieraili kesällä 2023 Keravalla tuomassa terveisiä Senegalin luterilaisen kirkon työstä. Senegalissa toimii luterilainen seurakunta, jonka käynnistämisessä Suomen Lähetysseura on ollut mukana. Nyt toiminta on vireää ja monipuolista, joskin tukea vielä tarvitaan Suomesta. Seurakuntia on 13. Diakonia seurakunnassa on monipuolista. Halutaan kulkea Kristuksen jalanjäljissä ja auttaa. Seurakunta auttaa sairaita, vanhuksia, vankeja, vammaisia diakonian periaatteiden mukaan autetaan kaikkia, jotka apua pyytävät. Vankilatyö sisältää konkreettista apua, viedään ruokaa tarvitseville ja hengellistä tukea. Sairaiden luona tehdään kotikäyntejä. Seurakuntiin ollaan perustettu diakoniakomitea ja sen yhteyteen kehittämishanke, jonka tavoitteena on kerätä varalle omaa kriisikassaa avustamista varten. Komitea järjestää myös koulutusta eri teemoista, kuten vammaisuudesta tai terveellisestä ruokavaliosta. Kummityö mahdollistaa perheille lapsille koulunkäynnin ja lopulta ammatin. Toiminta on monipuolista, on ammattikoulutusta nuorille naisille, kristillistä koulua ja kerhoa. Tärkeää on suvaitsevaisuus ja rauhaisa yhteiselo eri uskontokuntien kanssa.

Myös muut lähetystyöhön ja lähetysjärjestöjen työhön liittyvä toimintaa jatkuu syksyllä. Seurakunnalla on käsityöryhmä, jonka tuotteita myydään Pipliaseuran kautta naisten lukutaitotyön hyväksi. Olohuonematkat maailmalle -tilaisuudet järjestetään seurakuntasalissa kolmena sunnuntaina eri teemoilla, samoin Ikkuna lähetyksen maailmaan -kokoontumisissa seurakuntakeskuksen rippikoulusalissa voit perehtyä lähetyksen maailmaan, lähetysjärjestöjen työhön ja oman seurakunnan tukemiin kohteisiin. Lisätietoja verkon tapahtumakalenterista. 

Petra Teittinen

Ota yhteyttä

kansainvälisen työn sihteeri, secretary for international and multicultural affairs