Tämä on kirkko Suomessa kotirukousalttari. Voit hiljentyä ja rukoilla sen äärellä. Voit myös kirjoittaa rukoukseksi kommentteihin.

Julkaissut Kirkko Suomessa Maanantaina 23. maaliskuuta 2020

Arkiretriitti: Matka vapauteen

Mies seisoo vesiputouksen edessä ja levittää käsiään.

Monet ryhmät ja toiminnot ovat nyt tauolla poikkeuksellisen tilanteen tähden. Kuitenkin kaipuu yhteyteen ja halu oman uskonelämän hoitamiseen on tallessa. Matka vapauteen -arkiretriittimateriaalin käyttäminen on eräs tapa hoitaa omaa uskonelämää. Jos aloitat materiaalin esimerkiksi keskiviikkona 18.3.2020, kannattaa siirtyä sivulle 50 eli päivään 22, jotta pääsiäisen tekstit osuvat kirkkovuodessa kohdalleen.

Rukous yhdistää meitä. Rukousaiheita tässä tilanteessa on valtavasti. Rukoilkaamme erityisesti sairaiden, pelokkaiden ja ahdistuneiden puolesta. Me kristityt olemme samaa rukousrintamaa; tuemme toisiamme ja rukoilemme muiden ihmisten, maan ja koko maailman puolesta. Rohkaisemme muita ja ylläpidämme toivoa.

Kristiina Nyman,
diakonia- ja yhteiskunnallisen työn pappi

Pääset tästä arkiretriitin materiaaliin (pdf)

Hyvä paha eksegetiikka

Eksegetiikalla on monissa piireissä huono maine, mutta turhaan! Raamatuntutkimus auttaa meitä ymmärtämään tekstien historiallista taustaa, jolloin saamme niistä paljon enemmän irti.

Pappi Emmi Gong piti keväällä 2019 Katupappilassa neliosaisen luentosarjan tieteellisestä raamatuntutkimuksesta.

Tutustu luentomuistiinpanoihin:

Hyvä, paha eksegetiikka

Raamatuntutkimuksen epämiellyttävä puoli

Käytännön raamatuntutkimusta

Lukeminen on aina tulkintaa

Luentojen lähteenä käytetty Helsingin yliopiston Eksegetiikan menetelmien oppimisympäristöä

Kuva: Erkki Hanski

pappi Emmi Gong ja yleisöä Katupappilassa keväällä 2019