teksti Uskottu, toivottu, rakastettu #seurakuntavaalit.

Seurakuntavaalit Keravan seurakunnassa

Marraskuun 2022 seurakuntavaaleissa valitaan Keravan seurakunnan kirkkovaltuustoon 33 kirkkovaltuutettua vuoden 2023 alusta alkavalle nelivuotiskaudelle. Voit vaikuttaa asettumalla ehdokkaaksi sekä äänestämällä! 

Sinustako seurakuntapäättäjä?

Seurakuntavaaleissa seurakuntalaisten joukosta valitaan luottamushenkilöt suunnittelemaan oman seurakunnan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle.  Luottamushenkilöt päättävät monista muun muassa seurakunnan talouteen, rakennushankkeisiin ja työntekijävalintoihin liittyvistä asioista. Lisätietoa siitä, mistä seurakuntien luottamushenkilöt päättävät.

Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki konfirmoidut kirkon jäsenet, jotka ovat vaalipäivään 20.11. mennessä täyttäneet 18 vuotta ja ovat seurakunnan jäseniä viimeistään 15.9. Ehdokkaaksi voi asettua jo olemassa olevan valitsijayhdistyksen kautta tai perustamalla uuden valitsijayhdistyksen.  Ehdokasasettelu on käynnistynyt ja se päättyy 15.9. Lisää tietoa ehdokasasettelusta

Äänestämällä vaikutat

Seurakuntavaaliessa äänestää saavat 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Ennakkoäänestysaika on 8.–12.11. ja varsinainen vaalipäivä 20.11.

Seurakuntavaalit käydään neljän vuoden välein kaikissa Suomen seurakunnissa.  Näiltä sivuilta löydät lisätietoja seurakuntavaaleista ja ehdokkaaksi asettumisesta. Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet!

Ajankohtaista

Seurakuntavaaleihin liittyvät kuulutukset

Vaalilautakunta aloitti työnsä syksyn seurakuntavaalien järjestämiseksi - uutinen 13.5.2022

Tietoa keravalaisille valitsijayhdistyksille 

 

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022 
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022. 

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

  • täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Vajaavaltaisuus tarkoittaa Suomessa oikeudellista asemaa, jossa henkilöllä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta itse hallita omaisuuttaan eikä tehdä sopimuksia tai muita oikeustoimia. Vajaavaltaisella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä sekä sellaista täysi-ikäistä henkilöä, joka on julistettu vajaavaltaiseksi.

Ehdokas ei voi olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä. Jos seurakuntasi kuuluu seurakuntayhtymään, tämän yhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei myöskään ole vaalikelpoinen.

Tutustu kirkon vaalijärjestykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8 000 uutta luottamushenkilöä. 

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä