Tukena Ukrainan kriisissä

Kädet pitää kyyhkystä sekä teksti rauha eri kielillä.

Ukrainan sota on järkyttänyt myös Suomessa. Huolien ja ahdistuksen tunteiden kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan esimerkiksi seurakuntien työntekijät sekä valtakunnallinen Kirkon keskusteluapu Linkki avautuu uudessa välilehdessätarjoavat maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua. Tilanne on herättänyt myös paljon myötätuntoa ja auttamishalua.  Voit lahjoittaa rahaa keräyksiin ja liittyä yhteiseen rukoukseen.

Keskusteluapua tarjolla

  • Jos Ukrainan tilanne ahdistaa, olemme tavoitettavissa rukousta ja keskustelua varten vaihteen kautta arkisin klo 9-15 p. 09 478 488. Työntekijöiden yhteystiedot löydät myös verkosta.
  • Kirkon keskusteluapu auttaa ja kuuntelee iltaisin klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 tai chatissa ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi
  • Kirkko on myös mukana Sekaisin-chatissa, joka tarjoaa keskusteluapua nuorille. Palveluissa nuoret voivat käydä läpi heille tärkeitä asioita koulutetun päivystäjän kanssa. Chat on avoinna arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24 ja löytyy osoitteesta www.sekaisin.fi.

Mahdollisuuksia auttaa

Voit auttaa ukrainalaisia esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun, Suomen Lähetysseuran tai Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanavun kautta. Järjestöt toimittavat hätäapua, kuten ruokaa, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita eurooppalaisten yhteistyökumppaniensa kautta. 

Rahalahjoitusten etuna on, että niillä voidaan hankkia tarvikkeita lähempää, paikallisia yrittäjiä tukien ja juuri akuuttiin tarpeeseen. Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräykseen on mahdollista lahjoittaa Katupappilassa (Kauppakaari 8) sen aukioloaikoina sekä useissa tilaisuuksissa, joista saat tietoa tapahtumakalenterista.

Voit myös ilmoittautua Kirkon Ulkomaanavun lipaskerääjäksi kansainvälisen työn sihteeri Petra Teittiselle, petra.teittinen@evl.fi tai 0400 378 051.
 

Maahantulijoille apua yhteistyössä

Seurakunnassa teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin ja muiden seurakuntien, järjestöjen, IRR-TV:n ja Avustuspisteen kanssa.

Keravalla toiminut ukrainalaisten Avustuspiste on siirtänyt kesäkuun alusta toimintansa Espooseen, koska suurin osa Avustuspisteen kävijöistä on ollut pääkaupunkiseudulta. Avustuspiste toimii jatkossa yhteistyössä Kaivo Espoo ry:n kanssa. Lahjoituksia voi edelleen toimittaa perille esimerkiksi tilaamalla verkkoruokakaupasta. Lue tarkempia ohjeita Facebookista: Avustuspiste ukrainalaisille Suomessa.

Kierrätysmyymälä Kirsikka ottaa vastaan vaate-, lelu- ja muita tavaralahjoituksia Ukrainasta Suomeen tuleville pakolaisille yhteistyössä Keravan SPR:n kautta. Lahjoituksia otetaan vastaan ma-pe klo 10-18 osoitteessa Aleksis Kiven tie 6, B-ovi. 

Keravan kaupunki tarjoaa maahanmuuttoviraston toimeksiannon mukaisesti asuntoja pakolaisten käyttöön.  Jos haluat lahjoittaa huonekaluja ukrainalaisille perheille, voit olla yhteydessä kaupungin yhteyshenkilöihin ja sopia ajan tavaroiden noutamiseksi. Kaupunki voi noutaa huonekaluja ma–to klo 11–15. Yhteyshenkilöt: Kent Nyman, puh.  040 318 3526 ja Taisto Salmi, puh. 040 318 4877. Voit myös ilmoittaa lahjoitettavista kalusteita lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tyollisyyspalvelut@kerava.fi. Halutessasi voit liittää viestin mukaan kuvia lahjoitettavasta tavarasta. Lahjoituksiksi sopivat sellaiset huonekalut, jotka ovat ehjiä ja puhtaita. Noudettavien tavaroiden kunto arvioidaan paikan päällä ennen kuljetusta.

Keravalla toimiva toimintakeskus Topaasi on matalan kynnyksen neuvonta- ja ohjauspiste kaikille keravalaisille maahanmuuttajille. Topaasissa on myös venäjänkielisiä työntekijöitä.  Yhteystiedot: Aleksis Kiven tie 4, 04200 Kerava, p. 040 318 2399 tai topaasi@kerava.fi.

Lasten, nuorten ja perheiden talo Onnilassa järjestetään toimintaa ukrainalaisille perheille. Lue lisää Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta Onnila KeravaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Seurakunta toimii yhteistyössä kaupungin kanssa ja seurakunnan edustajat ovat mukana myös kaupungin sosiaalisen tuen valmiusryhmässä, jossa varmistetaan Keravalle saapuvien pääsy mm. varhaiskasvatuksen ja opetuksen piiriin. 

Ohjeita ja apua Suomeen tuleville

Maahanmuuttovirasto antaa sivuillaan ohjeita Ukrainasta Suomeen saapuville useilla kielillä. Näihin ohjeisiin kannattaa perehtyä myös jos haluat olla auttamassa pakolaisia.

Toimintaohjeet Ukrainasta paenneille Що я повинен робити прибувши з України до Фінляндії 

Avustuskeskus Ukrainasta paenneille Товариство Українців у Фінляндії: Teollisuuskatu 9, Helsinki

Kaivo Espoo ry:n Kohtaamispaikka ukrainalaisille Центр Допомоги Українцям: Kala-Matti 3, A-talo, 02230 Espoo (Matinkylä)

Tukipuhelin інформаційна допомога: ma-pe klo 12-18 +358 406 684 101

Suomen ortodoksinen kirkko ФІНЛЯНДСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon venäjänkielinen työ pääkaupunkiseudulla Русскоязычная работа лютеранских приходов Хельсинки 

 

Rukoilemme rauhaa

Messuissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa rukoillaan rauhan puolesta. 

Aiheeseen liittyvistä tapahtumista löydät lisätietoja tapahtumakalenterista. Katupappila muuttuu aina välillä Rauhanpappilaksi, eli paikaksi, jossa voidaan pitää musiikkihetkiä, keskustelutilaisuuksia, luentoja, tietoiskuja ja muita tilaisuuksia rauhan ja Ukrainan puolesta. 

Arkkipiispa Tapio Luoman rukous rauhan puolesta YleAreenassa

Piispat vetoavat rauhan puolesta ja Ukrainan auttamiseksi 1.3.2022

Ota yhteyttä

kansainvälisen työn sihteeri, secretary for international and multicultural affairs

Keravan seurakunnalta taloudellista apua Ukrainan sodasta kärsiville

Keravan seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt 10.3.2022 pitämässään kokouksessa myöntää avustuksia hätäavun toimittamiseksi Ukrainan sodasta kärsiville. 4000 euron avustus myönnetään Kirkon Ulkomaanavun kautta hätäapuna Ukrainaan ja 2000 euron avustus Sansan kautta ukrainalaispakolaisten auttamiseksi.

Lisäksi seurakunta on antanut asunnon käyttöön pakolaisten majoittamiseksi.   

Lisätietoja:  

Kirkon Ulkomaanapu / Ukrainalaisten perheiden auttaminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sansa/Ukrainan pakolaisten auttaminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Diakoniarahastosta on tehty tehty 3000 euron avustus Avustuspisteen (Avustuspiste ukrainalaisille Suomessa) kautta jaettavaksi Suomeen paenneille ukrainalaisille. Lahjoitus sisälsi toiveiden mukaisesti ruokaa ja hygieniatarvikkeita, muun muassa kahvia, pyykinpesuainetta sekä hilloa.

Kokouksessaan 12.5.2022 kirkkoneuvosto päätti lisäksi myöntää 3000 euroa pakolaisia varten valmisteltavien asuntojen kalustamiseen.