Lähimmäispalvelun ystävä

Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena voit toimia vanhuksen, yksinäisen, sairaan, omaishoidettavan, omaishoitajan, yksinhuoltajan tai maahanmuuttajan ystävänä.

Voit hakeutua toimintaan mukaan Lähimmäinen arkeen-koulutuksen kautta. Koulutuksia on kaksi kertaa vuodessa; keväällä ja syksyllä. Mukaan voit tulla myös ympäri vuoden.

Jokainen vapaaehtoiseksi haluava haastatellaan ja asiakas tavataan seurakunnan työntekijän ollessa mukana. Tehtävässä sinulla on koko ajan työntekijän tuki ja ohjaus.

Lähimmäispalvelun vapaaehtoisena et tarvitse kuin tavallisen ihmisen tavalliset taidot ja halun olla toisen ihmisen rinnallakulkijana.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Lähimmäinen arkeen -koulutus syksyllä 2019

Haluatko ystäväksi vanhukselle, yksinäiselle, maahanmuuttajalle, muistisairaalle? Lähimmäispalvelun ystävä-vapaaehtoiset tapaavat asiakkaat yleensä asiakkaan kotona. Monesti apua kaivataan ulkoiluun. Tärkeä osa kanssakäymistä on rupattelu ja vakavammatkin keskustelut. Asiakkaat ovat kaikenikäisiä aikuisia.

Tule Lähimmäinen arkeen ystävä-vapaaehtoiskoulutukseen.
Syksyllä 2019 on kaksi erillistä koulutusiltaa, joista voit valita sinulle sopivamman.

Maanantaina 23.9.2019 klo 18-20
Osoitteessa Keravan seurakuntakeskus, Papintie 2, 3. kerros, rippikoulusali
Ystävätoiminnan peruskurssi
Ilmoittautuminen kurssille 20.9.2019 mennessä
Diakoni Kirsi Helin
kirsi.helin@evl.fi
tai vapaaehtoistyo.fi -sivustolla tehtävän kautta

Maanantaina 4.11.2019 klo 18-20
Osoitteessa Keravan seurakuntakeskus, Papintie 2, 3. kerros, rippikoulusali
Ystävätoiminnan peruskurssi, jossa painotuksena on muistisairaan ystävänä toimiminen
Ilmoittautuminen kurssille 1.11.2019 mennessä
Diakoni Kirsi Helin
kirsi.helin@evl.fi
tai vapaaehtoistyo.fi -sivustolla tehtävän kautta

Ystävä-vapaaehtoinen tarvitsee tavallisen ihmisen tavalliset taidot ja vähän elämänkokemusta.
Kurssi on maksuton ja sen käyminen ei vielä velvoita sinua mihinkään.
Kurssin jälkeen toimintaan halukkaille on henkilökohtainen haastattelu.
Tehtävässä toimiessa saat työntekijän tuen toimintaan ja olet osa Keravan seurakunnan vapaaehtoisten joukkoa.

Puupalikat, joissa lukee ilo, tukea, apua