Suomenlinna 1

Tervetuloa riparille!

Suomenlinna 1 -rippikoulu

Rippikoulusi alkaa tammikuussa. Kevätkaudella 2024 pääset tutustumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Siksi läsnäolosi on kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa tärkeää. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta on hyvä järjestellä siten, että osallistuminen kokoontumisiin onnistuu. Osallistuttuasi alla oleviin tapaamisiin, rippikoulusi huipentuu konfirmaatioon. Olethan yhteydessä ensisijaisesti kirjeen lopussa mainittuihin ohjaajiin, jos tulee kysyttävää.

Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:
Ensimmäinen tapaaminen pe 12.1. klo 16.30-18 Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
*Starttimessu su 21.1. klo 10-11.30 kirkossa (Papintie 2)
Ripari-info vanhemmille ja nuorille to 25.1. klo 17.30-19 Katupappilassa (Kauppakaari 8)
*Ehtoollisopetus rippikoulusalissa ja messu kirkossa su 4.2. klo 9-11.30 tapaamme seurakuntakeskuksella (Papintie 6)
Diakoniatalkoot la 9.3. klo 10-12 seurakuntakeskuksessa (Papintie 6)
*Yhdessä valmisteltu viikkomessu to 18.4. klo 17.30-20 kirkossa (Papintie 2)
Riparilauluilta ke 24.4. klo 17-18 kirkossa (Papintie 2)
*Pappilan perjantai pe 24.5. klo 17.30-19.30 Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
Kaupunkipäivä ti 4.6. klo 10-15 rippikoulusalissa seurakuntakeskuksella (Papintie 6)
Intensiivijakso ke 5.-12.6. Suomenlinnassa
Konfirmaatioharjoitus ke 12.6. leiriltä palatessa noin 13.45-15.15 kirkossa
*Konfirmaatiomessu su 16.6. klo 14 Keravan kirkossa (Papintie 2)
* Muita seurakuntalaisia läsnä
Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.

Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huomioithan, että yhteishuoltajuudessa tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitukset. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.
Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.
Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun kevätjaksolla. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
• Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
• Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
• Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
• Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %. Mainitkaa tästä maksamisen yhteydessä.
• Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.
• Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!

Iloisiin tapaamisiin,
pappi Krista Wedman
rippikouluohjaaja Linda Poutiainen
nuoristotyönohjaaja Elina Kaikkonen
 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Papintie 2-6, PL 134
04201 KERAVA

Kouluyhteistyö, Ikinuorten toiminta

lastenohjaaja
PL 134
04201 Kerava

Päiväkerho, perhekerho