Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminta on ohjattua maksullista toimintaa eka- ja tokaluokkalaisille. Koululaisten iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tarjota turvallinen iltapäivä pienelle koululaiselle.

Keravalla iltapäivätoimintaa järjestetään yhdessä Keravan kaupungin kanssa. Sekä kaupungin että seurakunnan järjestämään iltapäivätoimintaan haetaan Wilman kautta. Koulutulokkaat saavat ilmoittautumisohjeen kotiin lähetettävässä koulutulokasoppaassa. Ilmoittautumisajan jälkeen iltapäivätoimintaan voi hakea hakemuskaavakkeella, joka löytyy Keravan kaupungin nettisivuilta.

Hakemuskaavakkeen voi toimittaa täytettynä kaupungin kasvatus- ja opetustoimeen tai seurakunnan iltapäivätoiminnasta vastaavalle varhaiskasvatuksenohjaajalle. Hakukaavakkeen lisätietoihin voi kirjata toiveen, jos haetaan nimenomaan seurakunnan järjestämään iltapäivätoimintaan. Seurakunnan iltapäivätoiminnassa ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Iltapäivätoimintapaikoista voi kysellä seurakunnan vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja Sirkkuliina Laxenilta  tai  Keravan kaupungilta.

Mitä iltapäivätoiminnassa tehdään?

Iltapäivätoiminta tarjoaa lapsille ohjattua vapaa-ajan toimintaa koulun jälkeen. Toiminnassa lasta on vastassa tuttu ja turvallinen aikuinen, jolle voi kertoa päivän kuulumisia. Toiminnassa on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan yhdessä kavereiden kanssa. Kerhossa leikitään, pelataan, piirretään, maalataan ja askarrellaan. Siellä on myös aikaa rentoutumiseen, oleiluun, lukemiseen ja omaehtoiseen toimintaan. Kodinomaisuus, leikki ja luovuus ovat toiminnassa tärkeitä. Toimintapäivään sisältyy ulkoilua ja välipala.

Seurakunnan iltapäivätoiminnassa otetaan huomioon myös lapsen hengellinen kasvu. Hiljentymishetkissä tutustutaan Raamatun kertomuksiin ja keskustellaan lasten elämään liittyvistä asioista. Pitkään alalla toimineilla ohjaajilla on hyvät valmiudet keskustella lasten kanssa elämän suurista ja pienistä kysymyksistä. Ryhmässä lapset oppivat elämisen taitoja ja toisten huomioon ottamista. Iltapäivätoiminta tukee osaltaan vanhempien ja koulun kasvatustyötä.

Iltapäivätoimintaa ohjaavat ammattitaitoiset ja koulutetut lastenohjaajat.

Seurakunnan iltapäivätoiminta

Seurakunnan iltapäivätoiminta on avoinna kouluaikoina klo 12.00-16.00.

Kerhopaikat:

Ali-Kerava, Seurakuntakeskus, Papintie 6 H, p. 0400 378 076

Savion seurakuntatalo, Koivikontie 9, p. 0400 378 028

Kalevan seurakuntatalo, Ritakatu 2, p. 0400 378 025

Ahjon kerhotila, Ketjutie 3, p. 0400 378 022

Postiosoite kaikkiin kerhoihin on Keravan seurakunta, PL 134, 04201 Kerava
vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja

Koululaisten iltapäivätoiminta ja kesäkerhot, pyhäkoulut, päivähoitoyhteydet