Nuottakoto 4


Tervetuloa riparille!

Nuottakoto 4 -rippikoulu

Rippikoulusi alkaa tammikuussa. Kevätkaudella 2024 pääset tutustumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Siksi läsnäolosi on kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa tärkeää. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta on hyvä järjestellä siten, että osallistuminen kokoontumisiin onnistuu. Osallistuttuasi alla oleviin tapaamisiin, rippikoulusi huipentuu konfirmaatioon. Olethan yhteydessä ensisijaisesti kirjeen lopussa mainittuihin ohjaajiin, jos tulee kysyttävää.
Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:
Ti 9.1. klo 17-18.30 Ryhmän ensimmäinen tapaaminen Wanhassa pappilassa (Hakalantie 1).
Su 21.1. klo 10.00-11.30 Starttimessu Keravan kirkossa, ole paikalla klo 9.45 (Papintie 2).
Pe 22.3. klo 17.30-19.30 Pappilan perjantai Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
To 11.4. klo 17-20 Ehtoollisopetus ja yhdessä valmisteltu viikkomessu Keravan kirkossa (Papintie 2). Osallistumme yhdessä ehtoolliselle.
La 9.3. klo 13-15 Diakoniatalkoot, osallistumme lipaskeräykseen Yhteisvastuun hyväksi –noudamme lippaat ja ohjeet seurakuntakeskukselta ja palaamme seurakuntakeskukselle (Papintie 6 A)
Ti 7.5 klo 17-18 Riparilauluilta Keravan kirkossa (Papintie 2)
To 9.5. klo 10 Messu Keravan kirkossa, ole paikalla klo 9.45. Osallistumme ryhmänä ehtoolliselle.
Messun jälkeen rippikoulukohtainen Nuottakoto 4 info Wanhassa pappilassa ensin nuorille, ja klo 12.30-14 vanhemmille (Hakalantie 1).
******
Ma 8.7.. klo 10-16 Kaupunkipäivä Wanhassa pappilassa.
Ti-Ti 9.–16.7. intensiivijakso Nuottakodon leirikeskuksessa (lähtö seurakuntakuntakeskukselta kohti Nuottakotoa, os. Vihdin Järventaustantie 220B).
Pe 19.7. klo 10-12 Konfirmaatioharjoitus Keravan kirkossa
La 20.7. klo 13 Konfirmaatiomessu Keravan kirkossa (valokuvaus klo 11 kirkossa)
Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.
Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huomioithan, että yhteishuoltajuudessa tarvitaan molempien huoltajien
allekirjoitukset. Huolehdithan myös mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.
Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.
Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun kevätjaksolla. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
• Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
• Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
• Rippikoulun opettaja on yhteydessä kunkin rippikoulua aloittavan nuoren huoltajaan tammikuun aikana, vanhempainvarttipuhelun soittaen.
• Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
• Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %. Mainitkaa tästä maksamisen yhteydessä.
• Mikäli osallistuminen leirille perutaan kahta viikkoa ennen, peritään puolet maksusta ja, mikäli peruutus tulee viikkoa ennen tai osallistumista ei peruta lainkaan, peritään koko maksu.
Maksu voidaan jättää perimättä tai palauttaa, jos henkilöllä on lääkärintodistuksella tai muulla luotettavalla selvityksellä osoittaa pätevä este osallistumiselle.
• Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.
• Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!

Iloisiin tapaamisiin,
pappi Heli Oksanen
nuorisotyönohjaaja Airi Laurila
kausityöntekijä Verneri Laakkonen
 

Ota yhteyttä

pappi
Papintie 2-6, PL 134
04201 KERAVA

Diakonian ja yhteiskunnallisen työn kappalainen vs. 2023-2024


Toimin diakonian ja yhteiskunnallisen työn pappina. Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalveluselämä ovat työni keskiössä. Voimme kohdata myös mm. hoivakotivierailuilla, yhteisöruokailuissa, rippikouluelämän vuodenkierrossa, katupappilan olohuoneessa, perhekerhossa tai sopimalla ajan henkilökohtaista keskustelua varten. 

Ihmisen ja pyhän kohtaaminen kantavat. Elämän merkityksellisyyden rakentumisen äärellä olo on minulle pappina ja työnohjaajana erityisen rakasta kohtaamisissa. Kaikkia ihmisiä kansankirkkoon kutsuva avarakirkollisuus on lähellä sydäntä.

Vastaan Keravan taivaan alla -blogista ja toimin Yhteisvastuun keräyspäällikkönä 2024, yhteistyössä Keravan seurakunnan kokeneen YV työryhmän kanssa. Tervetuloa mukaan blogistiksi tai YV -vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoistehtävässä voit toimia kertaluonteisesti tai pidempiaikaisesti sitoutuen, juuri kuten elämäntilanteeseesi sopii. Ole rohkeasti yhteydessä!

******

Lue lisää blogistamme: https://www.keravanseurakunta.fi/keravantaivaanalla/ 

 

Lisätietoa yhteisvastuukeräyksestä; yhteisvastuu.fi/kerava

Yhteisvastuukeräys on vuosittain järjestettävä suurkeräys, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Keravan seurakunnan yhteisvastuukeräyksen paikallisena kummina vuonna 2024 toimii kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

 

 

erityisnuorisotyönohjaaja
Pl 134
04201 Kerava

Keski-Uudenmaan Saapas, Tukipari-toiminta