Yhteisvastuu 2024: Auta nuoria kohti valoisampaa tulevaisuutta Suomessa ja maailmalla!

Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla.  Avun vievät perille HelsinkiMissio, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat ja Kirkon Ulkomaanapu. Seurakunnan  vuoden 2024 keräyksen oma osuus käytetään perusopintojen jälkeisiin opintoihin siirtyvien nuorten yksinäisyyden vähentämiseen.


Yhteisvastuukeräyksen paikallisena kummina toimii Keravalla tänä vuonna kaupunginjohtaja Kirsi Rontu. Kaupunginjohtajan haastattelun voit lukea tästä.

Lahjoitustavat

Voit auttaa seuraavien lahjoitustapojen avulla:

 • verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 • MOBILEPAY 72585
 • tilisiirrolla haluamasi summan
 • Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  OP FI14 5000 0120 2362 28
 • Tilinhaltija: Kirkkopalvelut/YV. Merkitse viitenumeroksi Keravan seurakunnan viite 308223, näin varmistat, että seurakunnan oma osuus tulee Keravalle

Lämmin kiitos avustasi!

Yritysten ja yhteisöjen lahjoitushaastesarja

Kutsumme keravalaisia yhteisöjä ja yrityksiä mukaan auttamaan nuoria Yhteisvastuukeräyksen kautta. Lahjoitushaastesarjassa yhteisöillä ja yrityksillä on mahdollisuus lahjoittaa keräämänsä summa Yhteisvastuukeräykselle. Julkaisemme mukaan lähteneiden yhteisöjen ja yritysten haastatteluja tällä sivulla blogissa, johon pääset tästä linkistä.  

Tapahtumia Keravalla

 • 4.2. Yhteisvastuukeräys 2024 käynnistyy. Messu Keravan kirkossa klo 10. Yhteisvastuun toimintaan osallistuvat vapaaehtoiset siunataan tehtäväänsä. Tervetuloa kirkkokahveille kuulemaan ja keskustelemaan Yhteisvastuuvuodesta yhdessä Keravan paikallisen Yhteisvastuukummin, kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun ja keräyspäällikkö Heli Oksasen kanssa. Mahdollisuus ilmoittautua lipaskerääjäksi ja hankkia YV-tuotteita.
 • 5.2. Yhteisvastuutapahtuma Katupappilan Olohuoneen Maanantaipysäkin aikana klo 11. Aluejohtaja Marvin Wasswa, vieraamme Ugandasta, Petra Teittisen kanssa Katupappilan Olohuoneessa. Wasswa työskentelee Kirkon Ulkomaanavun Ugandan maaohjelmassa. YV tukee humanitaarista apua, koulutusta ja toimeentuloa edistäviä hankkeita pakolaisasutusalueilla Ugandassa. Tule kuulemaan, mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan. Tuotemyyntiä Yhteisvastuun hyväksi ja mahdollisuus ilmoittautua lipaskerääjäksi.
 • 9.2. ja 10.2. Lipaskeräys pe klo 10-18 la klo 10-16.
 • 13.2. ja 14.2. Lipaskeräys ti-ke klo 17-19, kerääjinä isos- ja kerhonohjaajakoulutuksessa mukana olevia nuoria.
 • 9.3. ja 23.3. Diakoniatalkoot: Lipaskeräys kahtena lauantaipäivänä klo 10-18. Kerääjinä rippikoululaiset ryhmänohjaajien ohjauksessa.
 • 10.3. Lauluilta Yhteisvastuukeräyksen hyväksi Keravan kirkossa klo 17, Jukka Pohjolan-Pirhonen, Esa Hakala ja Pentti Lahti.
  Tilaisuudessa myös tuotemyyntiä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi sekä mahdollisuus ilmoittautua lipaskerääjäksi.
 • 17.3. Messun jälkeen kirkkokahveilla Risto Tyrväinen tuo terveiset kuvineen Yhteisvastuun yhteyshenkilömatkalta Ugandasta. Petra Teittinen avaa vuoden Yhteisvastuuteemaa. Tilaisuudessa myös tuotemyyntiä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi sekä mahdollisuus ilmoittautua lipaskerääjäksi.
 • Tee hyvästä totta! Vaihdata henkilöautosi talvirenkaat kesärenkaille. Keudan autoalan opiskelijat vaihtavat renkaita Yhteisvastuun hyväksi 25.–28.3 ja 2.–5.4. klo 8.30–15.00 Keudan toimipisteessä osoitteessa Sarviniitynkatu 9, Kerava. Renkaanvaihto onnistuu vähintään 25 €:n lahjoituksella Yhteisvastuulle. Keravan seurakunta tarjoaa lahjoittajille lounaan lahjoitustositetta näyttämällä yhteisöruokailussa, joita järjestestään tiistaisin klo 11.30–13.00 seurakuntakeskuksella (Papintie 6)  tai keskiviikkoisin klo 11–13 Savion toimitilassa (Koivikontie 10) toukokuun puoleen väliin asti. Varaa aika etukäteen  Keudan opettajalta Jari Leväseltä sähköpostitse, jari.levanen@keuda.fi. Aikoja rajoitetusti.
 • 14.4. Gospel-folk-yhtye Mustarastas konsertoi Keravan kirkossa klo 18. Vapaa pääsy, ohjelma 10 € Yhteisvastuukeräyksen hyväsi. 
 • 26.4. ja 27.4. Lipaskeräys pe 10-18 ja la klo 10-16.
 • Ti 30.4. Keravalaisten oma Vapputapahtuma kirkonmäellä.
 • 5.5. Urkumusiikkia nelikätisesti, urkuduo Katariina Kopsa ja Anna-Maija Virtanen esittävät tunnettuja klassisia sävelmiä uruille sovitettuna klo 18
 • 9.5. Kauneimmat hengelliset toivelaulut -yhteislaulutilaisuus, Keravan seurakunnan kanttorit kuoroineen laulavat ja laulattavat hengellisiä toivelauluja klo 16
 • Tänä vuonna keräämme myös pullonpalautustositteita Yhteisvastuun hyväksi. Sujauta keravalaiskaupan pullonpalautuslappusi seurakuntakeskuksen, Savion ja Kalevan seurakuntatalon aulassa olevaan Yhteisvastuun laatikkoon. Kiitos lahjastasi nuorten mahdollisuuksien tukemisen ja yksinäisyyden vähentämisen hyväksi!

Tuotemyyntiä tapahtumissa

Tilaisuuksissa on tuotemyyntiä, joissa myynnissä muun muassa näitä tuotteita:

  kollaasi myynnissä olevista tuotteista.

Viime vuoden keräystuotto

Vuonna 2023 Keravalla koottiin hieno keräystuotto 20 457,41€.

Kiitos keräystuloksesta kuuluu jokaiselle aikaa, osaamista ja varoja lahjoittaneelle!

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyksestä: www.yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on evankelis-luterilaisen kirkon suurin vuosittainen keräys, joka auttaa hädänalaisia uskontoon, syntyperään tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Vuosittain 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun kautta kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien avustustyöhön.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä.

Keräyslupa RA/2020/639, 1.9.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020.

Ahvenanmaalla: Keräyslupa ÅLR/2022/9229, voimassa 1.1. – 31.12.2023.

 

 

Pinkki tausta jossa lukee valkoisella Auta nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Ota yhteyttä

pappi
Papintie 2-6, PL 134
04201 KERAVA

Diakonian ja yhteiskunnallisen työn kappalainen vs. 2023-2024


Toimin diakonian ja yhteiskunnallisen työn pappina. Kirkolliset toimitukset ja jumalanpalveluselämä ovat työni keskiössä. Voimme kohdata myös mm. hoivakotivierailuilla, yhteisöruokailuissa, rippikouluelämän vuodenkierrossa, katupappilan olohuoneessa, perhekerhossa tai sopimalla ajan henkilökohtaista keskustelua varten. 

Ihmisen ja pyhän kohtaaminen kantavat. Elämän merkityksellisyyden rakentumisen äärellä olo on minulle pappina ja työnohjaajana erityisen rakasta kohtaamisissa. Kaikkia ihmisiä kansankirkkoon kutsuva avarakirkollisuus on lähellä sydäntä.

Vastaan Keravan taivaan alla -blogista ja toimin Yhteisvastuun keräyspäällikkönä 2024, yhteistyössä Keravan seurakunnan kokeneen YV työryhmän kanssa. Tervetuloa mukaan blogistiksi tai YV -vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoistehtävässä voit toimia kertaluonteisesti tai pidempiaikaisesti sitoutuen, juuri kuten elämäntilanteeseesi sopii. Ole rohkeasti yhteydessä!

******

Lue lisää blogistamme: https://www.keravanseurakunta.fi/keravantaivaanalla/ 

 

Lisätietoa yhteisvastuukeräyksestä; yhteisvastuu.fi/kerava

Yhteisvastuukeräys on vuosittain järjestettävä suurkeräys, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Keravan seurakunnan yhteisvastuukeräyksen paikallisena kummina vuonna 2024 toimii kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.