Apua ja tukea elämään

 

Kun kaipaat kuuntelijaa

Kun haluat keskustella

Kun olet umpikujassa

Kun mikään ei tunnu miltään

Kun kaikki kaatuu päälle

Kun olet aivan yksin

 

 

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, parisuhdepulmat, taloudelliset ongelmat tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Diakoniavastaanoton ajanvaraukseen voit ottaa yhteyttä tiistaisin ja torstaisin klo 9–10 p. 0400 378 138 tai käymällä diakoniatoimistossa Papintie 6 H (käynti Jussilantien kautta).

Päivystävän papin tavoitat vaihteen kautta arkisin klo 9-15 p. 09 478 488, muina aikoina päivystävän vahtimestarin kautta p. 0400 378 080.

Palveleva puhelin vastaa numerossa 0400 22 11 80 klo 18-24. Kirkko tarjoaa myös muuta keskusteluapua, kuten palveleva netti, chat ja kirje.

Perheneuvonta auttaa perheen ja parisuhteen kysymyksissä, ota yhteyttä perheasiain neuvottelukeskukseen. 

PikkuHelppi tarjoaa pientä helpotusta lapsiperheiden arkeen. 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvojat tarjoavat apua parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin myös RakkausklinikallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tarvitsetko apua pienissä kodin askareissa? Näppärät vapaaehtoistyöntekijät nikkaristit auttavat kodin pienissä askareissa. Maksutonta apua voi saada esimerkiksi lampun vaihtoon, verhojen ripustukseen, palovaroittimen tai taulujen kiinnittämiseen tai ovenkarmin repsotukseen. Ammattitöitä, kuten sähkötöitä, nikkaristit eivät tee. Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Kirsi Helin, p. 0400 378 011, kirsi.helin@evl.fi.

Jos olet muuttanut Keravalle toisesta maasta ja tarvitset siihen liittyen apua ja tukea, ota yhteyttä kansainvälisen työn sihteeri Petra Teittiseen p. 0400 378 051 tai petra.teittinen@evl.fi . Lue lisää monikulttuurisuustyöstä Keravan seurakunnassa.

Yhteystiedot:

Diakoniatyöntekijät

Papit

Nuoristotyönohjaajat

 

 

Diakoniavastaanotto

Seurakunnan diakoniatyö tarjoaa hengellistä ja henkistä tukea sekä pientä taloudellista apua erilaisissa elämän kriisitilanteissa. Kun olet vaikeassa elämäntilanteessa ja kaipaat apua, ota silloin rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijöihin. Sinun ei tarvitse jäädä pohtimaan asioita yksin, vaan voit kertoa niistä luottamuksellisesti. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

 

Diakoniavastaanoton ajanvaraus tiistaisin ja torstaisin klo 9–10 puhelimitse numerosta 0400 378 138 tai käymällä diakoniatoimistossa Papintie 6 H (käynti Jussilantien kautta). 

 

Päivystävä pappi 

Papin tavoitat arkisin klo 9-15 vaihteen ( p. 09 478 488) kautta.

Apuna ja tukena toisille

Haluaisitko olla apuna ja tukena toisille? Seurakunta kouluttaa vapaaehtoisia toimimaan esimerkiksi lähimmäisvapaaehtoisina, kirkkoväärteinä tai pienryhmien vetäjinä.  Jos kiinnostuit, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan vapaaehtoistyo.fi -palvelussa. 

Monen ihmisen kädet yhdessä kasassa.