Suomenlinna 3


Tervetuloa riparille!

Suomenlinna 3 -rippikoulu

Rippikoulusi alkaa tammikuussa. Kevätkaudella 2024 pääset tutustumaan omaan rippikouluryhmääsi ja ohjaajiisi sekä elämään seurakuntayhteydessä. Sinä käyt rippikoulun vain kerran elämässä. Siksi läsnäolosi on kaikissa ryhmäsi kokoontumisissa tärkeää. Sairastumista ei kukaan voi ennakoida, mutta esimerkiksi harrastustoiminta on hyvä järjestellä siten, että osallistuminen kokoontumisiin onnistuu. Osallistuttuasi alla oleviin tapaamisiin, rippikoulusi huipentuu konfirmaatioon. Olethan yhteydessä ensisijaisesti kirjeen lopussa mainittuihin ohjaajiin, jos tulee kysyttävää.
Tässä sinun rippikoulusi tärkeät päivät. Ole läsnä näissä:
Ripari-info vanhemmille ja nuorille to 18.1. klo 17.00-18.15 Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
*Starttimessu kirkossa (Papintie 2) ja ensimmäinen tapaaminen Wanhassa Pappilassa su 21.1. klo 10-12.30
*Ehtoollisopetus ja yhdessä valmisteltu viikkomessu to 14.3. klo 17-20 kirkossa (Papintie 2)
Diakoniatalkoot la 23.3. klo 13-15 seurakuntakeskuksessa (Papintie 6)
*Messu su 28.04 klo 10 kirkossa (Papintie 2)
*Pappilan perjantai pe 3.5. klo 17.30-19.30 Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
Riparilauluilta ti 7.5. klo 18.30-19.30 Keravan kirkossa
Kaupunkipäivä 25.6. klo 10-15 Wanhassa Pappilassa (Hakalantie 1)
Intensiivijakso Suomenlinnassa 26.6.-3.7.
Konfirmaatioharjoitus ke 3.7. leiriltä palatessa noin 13.45-15.15 kirkossa
*Konfirmaatiomessu su 7.7. klo 14 kirkossa (Papintie 2)
Kaikki kokoontumiset merkitään riparikassiin, joka jaetaan ryhmän ensimmäisessä tapaamisessa. Työntekijä kuittaa käyntisi leimalla tai nimikirjoituksella tilaisuuden päätyttyä. Merkintä annetaan asiallisesta mukanaolosta. Ota kynä ja riparikassi mukaan joka käynnille.

Tämän kirjeen mukana saat turvallisuustiedotteen, henkilötietokortin ja kuvauslupalomakkeen. Tulosta liitteet sekä täytä henkilötietokortti ja kuvauslupa huolellisesti huoltajiesi kanssa. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ja allekirjoitettuina oman ryhmäsi ohjaajalle ensimmäisessä kokoontumisessa. Huomioithan, että yhteishuoltajuudessa tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitukset. Huolehdithan mahdolliset rippikoulun aikana tapahtuvat muutokset rippikouluopettajan tietoon.
Toivomme, että riparistasi tulee sinulle hyvä kokemus, josta jää monia mukavia muistoja. Avoin mieli luo hyvän pohjan onnistuneelle riparille.
Tervetuloa mukaan!

Vanhemmille tiedoksi:

• Nuoret saavat ehtoollisopetuksen rippikoulun kevätjaksolla. Halutessaan nuorella on mahdollisuus käydä ehtoollisella oman rippikouluryhmänsä kanssa jo kevään aikana. Muutoin nuori voi tulla alttarille siunattavaksi. Toivomme, että keskustelette asiasta nuoren kanssa.
• Konfirmaatioon kuuluu nuorten siunaaminen. Keravalla kutsumme kummit avustamaan siunaamisessa. Jos kummit eivät pääse paikalle, joku muu nuorelle läheinen ihminen voi olla hänen tilallaan. Miettikää yhdessä nuorenne kanssa jo valmiiksi, kenet kutsutte tähän kunniatehtävään.
• Mikäli nuorta ei ole kastettu ja/tai hän ei kuulu kirkkoon, hänen rippikouluryhmänsä pappi huolehtii kevään aikana tarvittavat asiapaperit kirkkoon liittymiseksi ja sopii perheen kanssa yhdessä mahdollisesta kastetilaisuudesta.
• Taloustoimisto lähettää huoltajalle laskun rippikoulun leirijaksosta noin kuukautta ennen leirijaksoa (koskee vain leirimuotoisia rippikouluja). Kenenkään rippikoulu ei kaadu taloudellisiin kysymyksiin. Maksuhuojennusta tai lisää maksuaikaa voi anoa lomakkeella, jonka saa verkkosivuiltamme, kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) tai seurakunnan puhelinvaihteesta.
• Jos perheestä osallistuu samana vuonna useampi nuori rippikouluun, maksaa perheen ensimmäinen nuori täyden hinnan ja lopuille sisaralennus - 50 %. Mainitkaa tästä maksamisen yhteydessä.
• Kaikissa maksuasioissa ottakaa yhteys taloustoimistoon, p. 0400 378 210 / Päivi Grönlund.
• Soitelkaa tai laittakaa sähköpostia, jos on kysyttävää!

Iloisiin tapaamisiin,
pappi Krista Wedman
rippikouluohjaaja Linda Poutiainen
nuorisotyönohjaaja Katri Ahonen
 

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
PL 134
04201 Kerava

Johtava nuorisotyönohjaaja

Iloitsen työssäni, kun saan toimia eri ikäisten ihmisten kanssa. Olen ollut Keravan seurakunnan palveluksessa vuodesta 2003. Pidän urheilemisesta ja sen seuraamisesta.

lastenohjaaja
PL 134
04201 Kerava

Päiväkerho, perhekerho