Kolme hymyilevää nuorta istuvat pöydän ääressä vierekkäin. Heillä on 
 tuunatut Raamatut käsissään.

Rippikoululaisen vanhemmille

Turvallisuus

Rippikoulussa on kolme aikuista työntekijää 25 nuoren ryhmässä. Lisäksi mukana on joukko 16–20 -vuotiaita koulutettuja isosia. Tullessasi rippikouluun sitoudut samalla sen pelisääntöihin. Niitä ovat mm. päihteettömyys ja savuttomuus. Terveys- ja käyttäytymisvaikutusten takia ei leirillä käytetä energiajuomia. Alkoholin ja huumeiden hallussapito tai käyttö rippikoulussa aiheuttavat rippikoulun keskeytymisen.

Tarkemmat turvallisuusasiat käydään läpi rippikoulun alkaessa. Rippikoululaiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella. Se kattaa leirillä aiheutuneista tapaturmista syntyneet kulut. Seurakunta ei vastaa leiriläisten omista tavaroista. Esimerkiksi silmälasit ja puhelimet ovat leiriläisten omalla vastuulla.

Rippikoulun alkaessa ohjaajat kertovat säännöistä tarkemmin. Seuraavia asioita voit pohtia jo nyt:

  • Rippikouluun tulija sitoutuu noudattamaan ilmoitettua päiväohjelmaa ja sääntöjä sekä ohjaajien ohjeita.
  • Hyvät käytöstavat ovat tarpeen, fyysinen ja henkinen väkivalta eivät ole sallittuja. "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12.
  • Päihdyttävien aineiden sekä tupakkatuotteiden tuominen ja käyttäminen on kielletty. Myöskään energiajuomia ei rippikoulussa käytetä.
  • Jokainen korvaa aiheuttamansa vahingot itse.
  • Rippikoulun ohjaajilla on oikeus ottaa talteen häiritsevät tavarat, esim. kännykät .
  • Rippikoulun ohjaajalla on oikeus ottaa yhteys leiriläisen huoltajiin sekä tarvittaessa poistaa leiriläinen leiriltä.
  • Rippileiriä varten saat työntekijöiltä tarkempia ohjeita esim. siitä, mitä leirille otetaan mukaan ja mitä ei tarvita, jotta leirielämä olisi mukavaa ja turvallista kaikkien kannalta.

Tutustu rippikoulun turvallisuustiedotteeseen.

 

Rippileirimaksut ja maksuvapautus

Rippileiri maksetaan ennen leirin alkamista. Verkkomaksulinkit lähetetään ilmoittautumislomakkeessa olevan sähköpostiosoitteeseen. 

Kenenkään ei tarvitse jäädä pois rippileiriltä taloudellisista syistä. Rippileiristä on mahdollista hakea osittaista tai kokonaista maksuvapautusta. Maksuvapautus tulee hakea ennen laskun eräpäivää. Sitä haetaan täyttämällä maksuvapautusanomus ja toimittamalla se taloustoimistoon.

Päivä- ja iltarippikoulut ovat maksuttomia.

Maksuvapautusanomus

Henkilötietokortti ja kuvauslupa

Rippikoulua varten jokainen täyttää myös henkilötietokortin, joka palautetaan rippikoulun omalle ohjaajalle rippikoulun alussa. Henkilötietokortissa tulee olla sekä rippikoululaisen että hänen huoltajiensa allekirjoitukset. Tiedot ovat luottamuksellisia.

Henkilötietokortti leiririppikouluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Henkilötietokortti päivä- ja iltarippikoulutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuvauslupa

Muut tärkeät dokumentit

Tutustu:

TietosuojaselosteLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulujen henkilötietojen käsittelyohjeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä