Avulla on merkitystä

40 prosenttia Yhteisvastuukeräyksen tuotosta jää Suomeen ja 60 prosenttia tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. 

Risto Tyrväinen vieraili syyskuussa 2019 Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöiden opintomatkalla Ugandassa. Hän nimesi matkan mittasuhdematkaksi, mikä viittaa mittasuhteiden suuriin eroihin Suomen ja Ugandan välillä. ”Esimerkiksi koulut ovat Ugandassa suuria ja luokassa saattaa olla yli sata oppilasta. Olosuhteet ovat vaatimattomat. Joku luokka saattaa olla puun alla pihalla. Sähköä tai vettä ei ole, minkä takia kouluruokailunkin järjestäminen on mahdotonta. Etäisyydet ovat valtavat ja koululainen saattaa joutua kävelemään kymmenen kilometrin koulumatkan mennen tullen”, Tyrväinen kuvaa. 

”Vierailimme muun muassa ammattikoulussa, jossa voi opiskella ompelijan, kampaajan, sandaalintekijän, rakentajan ja puusepän linjalla. Nuorilla äideillä oli lapsi tai lapset mukanaan koulussa. Oli hienoa nähdä, miten he saivat itselleen ja vauvalleen opetusta ja toivoa. Päällimmäisenä matkalta jäikin mieleen toivo ja toimeliaisuus.” Tyrväiseen teki vaikutuksen myös naisten yrittäjyyttä tukevan Naisten Pankin toiminta. 

Risto Tyrväinen tiivisti, että matka oli vaikuttava kokemus. ”Matkalla nähty vakuutti minut siitä, että työ Suomessa ei ole turhaa, vaan voimme auttaa.” 

Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöiden opintomatkalla oli mukana osallistujia eri hiippakunnista ja Kirkon Ulkomaanavusta.  Risto Tyrväinen osallistui Espoon hiippakunnan edustajana Kirkon Ulkomaanavun yhteyshenkilöiden matkalle. Hän jätti kirjontatyönsä muistoksi Kirkon Ulkomaanavun Yumben toimistolle.

Risto Tyrväinen jätti kirjontatyönsä Kirkon Ulkomaanavun toimistolle.

 

Selin mies, jonka sinisessä paidassa teksti "Access to quality Education" 

Pääsy laadukkaaseen koulutukseen on tärkeää.

Naisia istumassa lapset sylissään.

Lapset kulkevat nuorten äitien mukana koulutuksessa.

Seisomassa nuoria koululaisia, joilla käsissään lappuja joissa on eri akkosten kirjaimia.

 

Seisomassa punamekkoisia tyttöjä koulussa.

Koulutus rakentaa toivoa.

 

Lisätietoja:

Keravan seurakunnan Yhteisvastuu-sivut

Yhteisvastuukeräys