risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset

Yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan elämän ja toiminnan keskus. Sen toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Jumalanpalveluksessa ollaan yhtä lailla palvelemassa Jumalaa kuin Jumalan palveltavina.

Ehtoollisjumalanpalvelusta kutsutaan messuksi. Jos ehtoollista ei ole, vietetään sanajumalanpalvelusta.

Messut

Jumalanpalvelusta vietetään Keravan kirkossa sunnuntaisin klo 10 koronavirusepidemian aikana ilman läsnä olevaa seurakuntaa.

Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista ja hartaushetkistä löydät tapahtumakalenterista.

Vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa

Kirkkoväärtinä toimii jokaisessa sunnuntain messussa 3-6 henkeä. Tehtäviin kuuluu kirkkoon tulijoiden toivottaminen tervetulleeksi, Raamatun tekstien lukeminen sekä kirkkokahvien tarjoileminen. Kirkkoväärtinä voi toimia esimerkiksi perhe.

Kolehdinkantaja voi olla kuka tahansa. Normaalisti kolehdinkantajia ei sovita etukäteen, vaan jokaisella on mahdollisuus osallistua kolehdinkantoon.

Ehtoollisenjakotehtäviä hoitavat valtuutetut ehtoollisenjakajat.

Jumalanpalveluselämästä vastaava pappi Krista Wedman kertoo mielellään lisää, miten juuri sinä voit olla osallisena messun toteutuksessa.
Messu on seurakunnan  elämän keskus