risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset

Yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan elämän ja toiminnan keskus. Sen toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Jumalanpalveluksessa ollaan yhtä lailla palvelemassa Jumalaa kuin Jumalan palveltavina.

Ehtoollisjumalanpalvelusta kutsutaan messuksi. Jos ehtoollista ei ole, vietetään sanajumalanpalvelusta.

Messut

Messua vietetään Keravan kirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kirkossa klo 10. Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit n. klo 11.20 . Kesäaikaan kahvit korvautuvat kirkkomehulla.

Kuukauden ensimmäisen sunnuntain messu sopii erityisesti lapsiperheille, sillä se toteutetaan hieman lyhyempänä. Perheitä kutsutaan myös erikseen perhemessuun, vauvakirkkoon ja kummikirkkoon.

Tiistaisin klo 18 ja torstaisin klo 19 voi hiljentyä viikkomessussa. Lisäksi iltakirkko järjestetään noin kerran kuukaudessa perjantaisin klo 20.30. 

Viikkomessut jatkuvat jälleen syyskuussa.


Hartaushetket

Keskipäivän hetki keskiviikkoisin kirkossa klo 12. Varttitunnin hartaushetken jälkeen kahvittelumahdollisuus joka toinen keskiviikko alasalissa. Tauolla kesä-elokuussa.
 
Hartaushetki arkisin Katupappilassa klo 10.15.; kesä-elokuussa keskiviikkoisin.
 
 
Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista ja hartaushetkistä löydät tapahtumakalenterista.

Vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa

Kirkkoväärtinä toimii jokaisessa sunnuntain messussa 3-6 henkeä. Tehtäviin kuuluu kirkkoon tulijoiden toivottaminen tervetulleeksi, Raamatun tekstien lukeminen sekä kirkkokahvien tarjoileminen. Kirkkoväärtinä voi toimia esimerkiksi perhe.

Kolehdinkantaja voi olla kuka tahansa. Normaalisti kolehdinkantajia ei sovita etukäteen, vaan jokaisella on mahdollisuus osallistua kolehdinkantoon.
 
Ehtoollisenjakotehtäviä hoitavat valtuutetut ehtoollisenjakajat.
 

Jumalanpalveluselämästä vastaava pappi Krista Wedman kertoo mielellään lisää, miten juuri sinä voit olla osallisena messun toteutuksessa.
Messu on seurakunnan elämän keskus
pappi
PL 134
04201 Kerava

Toimin Laurean oppilaitospappina, käyn terveyskeskuksen osastoilla ja Helmiinassa, minuun voi törmätä TeeSI-messussa, Katupappilassa tai Keravan kaduilla pop-up-pappina.