risti kädessä.

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset

Yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan elämän ja toiminnan keskus. Sen toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Jumalanpalveluksessa ollaan yhtä lailla palvelemassa Jumalaa kuin Jumalan palveltavina.

Jumalanpalvelusta vietetään Keravan kirkossa sunnuntaisin klo 10.  Osallistua voi verkon välityksellä. Messun verkossa lähetetyn osuuden jälkeen on mahdollisuus saapua ehtoolliselle Keravan kirkkoon klo 11.30-12.30. Vaikka emme pääse nauttimaan ehtoollista yhdessä samaan aikaan vaan yksittäin ja perheittäin, on se silti osa messua ja yhteistä ehtoollisen viettoa. Messuissa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita turvaetäisyyksistä, hygieniasta sekä sen hetkisistä kokoontumisrajoituksista.

Sunnuntain klo 10 alkavat jumalanpalvelukset ovat nähtävissä verkon välityksellä Keravan seurakunnan Facebook-sivulla sekä Tutki uskoa -osiossa.

Vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa

Kirkkoväärtinä toimii jokaisessa sunnuntain messussa 3-6 henkeä. Tehtäviin kuuluu kirkkoon tulijoiden toivottaminen tervetulleeksi, Raamatun tekstien lukeminen sekä kirkkokahvien tarjoileminen. Kirkkoväärtinä voi toimia esimerkiksi perhe.

Kolehdinkantaja voi olla kuka tahansa. Normaalisti kolehdinkantajia ei sovita etukäteen, vaan jokaisella on mahdollisuus osallistua kolehdinkantoon.

Ehtoollisenjakotehtäviä hoitavat valtuutetut ehtoollisenjakajat.

Jumalanpalveluselämästä vastaava pappi Krista Wedman kertoo mielellään lisää, miten juuri sinä voit olla osallisena messun toteutuksessa.
ristikulkue saapumassa kirkkoon.

Tutki uskoa