kolme hymyilevää nuorta istuvat pöydän ääressä rinnakkain. Heillä on Raamatut käsissä.

Rippikoululaisen vanhemmille

Turvallisuus

Rippikoulussa on kolme aikuista työntekijää 25 nuoren ryhmässä. Lisäksi mukana on joukko 16–20 -vuotiaita koulutettuja isosia. Tullessasi rippikouluun sitoudut samalla sen pelisääntöihin. Niitä ovat mm. päihteettömyys ja savuttomuus. Terveys- ja käyttäytymisvaikutusten takia ei leirillä käytetä energiajuomia. Alkoholin ja huumeiden hallussapito tai käyttö rippikoulussa aiheuttavat rippikoulun keskeytymisen.

Tarkemmat turvallisuusasiat käydään läpi rippikoulun alkaessa. Rippikoululaiset on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella. Se kattaa leirillä aiheutuneista tapaturmista syntyneet kulut. Seurakunta ei vastaa leiriläisten omista tavaroista. Esimerkiksi silmälasit ja puhelimet ovat leiriläisten omalla vastuulla.

Rippikoulun alkaessa ohjaajat kertovat säännöistä tarkemmin. Seuraavia asioita voit pohtia jo nyt:

  • Rippikouluun tulija sitoutuu noudattamaan ilmoitettua päiväohjelmaa ja sääntöjä sekä ohjaajien ohjeita.
  • Hyvät käytöstavat ovat tarpeen, fyysinen ja henkinen väkivalta eivät ole sallittuja. "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12.
  • Päihdyttävien aineiden sekä tupakkatuotteiden tuominen ja käyttäminen on kielletty. Myöskään energiajuomia ei rippikoulussa käytetä.
  • Jokainen korvaa aiheuttamansa vahingot itse.
  • Rippikoulun ohjaajilla on oikeus ottaa talteen häiritsevät tavarat, esim. kännykät ja MP3-soittimet.
  • Rippikoulun ohjaajalla on oikeus ottaa yhteys leiriläisen huoltajiin sekä tarvittaessa poistaa leiriläinen leiriltä.
  • Rippileiriä varten saat työntekijöiltä tarkempia ohjeita esim. siitä, mitä leirille otetaan mukaan ja mitä ei tarvita, jotta leirielämä olisi mukavaa ja turvallista kaikkien kannalta.

Tutustu rippikoulun turvallisuustiedotteeseen.

Lisäturvallisuusohjeet päivärippikouluja varten 28.5.2020

Lisäturvallisuusohjet rippikoululeirejä varten 28.5.2020

Rippileirimaksut ja maksuvapautus

Rippileiri maksetaan ennen leirin alkamista. Verkkomaksulinkit lähetetään ilmoittautumislomakkeessa olevan sähköpostiosoitteeseen. 

Kenenkään ei tarvitse jäädä pois rippileiriltä taloudellisista syistä. Rippileiristä on mahdollista hakea osittaista tai kokonaista maksuvapautusta. Maksuvapautus tulee hakea ennen laskun eräpäivää. Sitä haetaan täyttämällä maksuvapautusanomus ja toimittamalla se taloustoimistoon.

Päivä- ja iltarippikoulut ovat maksuttomia.

Maksuvapautusanomus

Henkilötietokortti

Rippikoulua varten jokainen täyttää myös henkilötietokortin, joka palautetaan rippikoulun omalle ohjaajalle rippikoulun alussa. Henkilötietokortissa tulee olla sekä rippikoululaisen että hänen huoltajiensa allekirjoitukset. Tiedot ovat luottamuksellisia.

Henkilötietokortti 2020 leiririppikoulu

Henkilötietokortti 2020 päivä- ja iltarippikoulut

Muut tärkeät dokumentit

Tutustu:

Tietosuojaseloste

Rippikoulujen henkilötietojen käsittelyohjeet