Kirkkovaltuusto 

Seurakunnan asioista päättävät seurakuntalaiset itse. Ylintä päätösvaltaa seurakunnassa käyttää kirkkovaltuusto, jonka jäsenet valitaan joka neljäs vuosi pidettävissä seurakuntavaaleissa. Ehdolle voi asettua jokainen täysi-ikäinen ja konfirmoitu seurakunnan jäsen.

Kirkkovaltuusto päättää seurakunnassa mm. virkojen perustamisesta, talousarvion, toimintasuunnitelman ja tilinpäätöksen vahvistamisesta. Se luo seurakunnan toiminnan ja talouden yleislinjat.

Keravan seurakunnassa kirkkovaltuustoon kuuluu 33 jäsentä. Kirkkovaltuuston puheenjohtajana toimii Vaito Niinisalo.

Kirkkovaltuuston kokoukset ovat kaikille avoimia, kuka tahansa voi tulla seuraamaan kokouksen kulkua. Kirkkovaltuuston kokousten päivämäärät ja pöytäkirjat.

A H J K L M N O P R S T V W

A


kirkkovaltuuston jäsen
kirkkovaltuuston jäsen

Olen ollut seurakunnassa ja kirkollisissa järjestöissä erilaisissa tehtävissä viiden vuosikymmenen aikana. Kirkkovaltuuston kokouksissa olen ollut varajäsenenä  useiden vuosien ajan, nyt sitten varsinaisena jäsenenä. Edellisessä kirkkoneuvostossa olin varajäsen. Olen koulutukseltani fyysikko ja tekniikan tohtori,  nyt eläkkeellä. Harrastan esimerkiksi hiihtoa, remontteja, mökkeilyä ja tarpeen mukaan lasten hoitoa.

Lähetystyö on keskeinen ja tärkeä seurakunnan tehtävä. Kun olemme saaneet kuulla hyvän sanoman Vapahtajasta, olemme etuoikeutettuja ja myös velassa viemään evankeliumin sanoman niille, jotka eivät ole Kristuksesta kuulleet. Lähetystehtävän tulisi tulla tutuksi yhä useammalle ja tehtävää tulisi pitää esillä seurakunnan kaikilla työaloilla.

H


kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston jäsen
kirkkovaltuuston jäsen

Olen toisen kauden kirkkovaltuutettu. Ensimmäisellä kaudella olin myös neuvoston jäsenenä. Olen asunut Keravalla melkein koko ikäni ja seurakunta on minulle tärkeä.
Tällä hetkellä elän touhukasta pikkulapsiarkea ja työskentelen Keravalla varhaiskasvatuksenopettajana.
 

kirkkovaltuuston jäsen

Olen ollut seurakunnan luottamustehtävissä vuosikymmenten ajan, useita kausia kirkkoneuvostossa ja -valtuustossa. Voin sanoa tuntevani seurakunnan toiminnan ja hallinnon hyvin. Ajattelen, että hallinnon hyvä hoitaminen on tärkeää, koska se antaa puitteet toiminnalle.

Olen lapsuudesta lähtien ollut seurakunnan toiminnassa mukana, joten seurakunta on minulle koti. Tällä hetkellä toimin vapaaehtoisena Katupappilassa. Siihen haluan kannustaa muita mukaan. Se ei vaadi mitään erityistä osaamista, tavallinen lähimmäisyys riittää. Tule tutustumaan!

Työkseni olen toiminut englannin kielen opettajana ja jäin eläkkeelle Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Lähipiirin muodostavat kahden poikani perheet (neljä lastenlasta), sisareni ja äitini, jonka omaishoitajana toimin yhdessä sisareni kanssa. Tärkeä harrastus on lukeminen ja vedän lukupiiriä äitini kotipaikkakunnalla Parikkalassa, jossa olen viime vuosina viettänyt puolet ajastani äitini hoidon takia.

J


kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston jäsen

Olen nyt toista kautta kirkkovaltuustossa ja –neuvostossa. Toimin myös tänä vuonna aloittavan kiinteistöjohtokunnan puheenjohtajana. Sen tehtävänä on pitää huolta seurakunnan kiinteistöistä ja vastata mm. Savion rakennushankkeesta. Johtosääntöön on sille kertynyt paljon tehtäviä.

Olen koulutukseltani ekonomi, nykyisin eläkkeellä. Työurani tein esimiestehtävissä teollisuudessa ja kuljetustoimialalla. Yritän käyttää taustaani seurakunnan parhaaksi ja keskityn siksi talouteen ja hallintoon liittyviin asioihin. Katupappila ja Senioritiistait ovat mielestäni hyviä esimerkkejä seurakuntamme toiminnasta, monen muun ohella. Meillä on innostunutta ja asiantuntevaa henkilökuntaa, toimintamme on vireää!

Perheeni on muuttanut Keravalle 1978. Harrastan mieskuorolaulua, rotarytoimintaa ja pelaan nelinpelitennistä viikoittain, ei kovin hyvällä menestyksellä, mutta usein osun palloonkin!

kirkkovaltuuston jäsen

Olen uusi kirkkovaltuutettu. Olen asunut Keravalla vuodesta 1982, olen kotoisin Kymenlaaksosta. Asun nyt Keravan Kalevassa, kaksin mieheni kanssa. Meillä on kaksi aikuista poikaa, jotka asuvat omilla tahoillaan.

Minulla on kauppatieteellinen koulutus ja tein työurani myös kaupallisella alalla. Jäin eläkkeelle mediatalon taloushallinnon tehtävistä pari vuotta sitten.

Keravalaisessa yhdistystoiminnassa olen ollut mukana mm. Nuorkauppakamarissa, Keravan Urheilijoissa ja Kokoomuksen paikallisyhdistyksessä. Kuntapolitiikassa olen ollut mukana jonkin verran, tällä hetkellä olen teknisen lautakunnan jäsen.

Taustani mukaisesti olen kiinnostunut antamaan panokseni seurakunnan talouteen liittyvissä asioissa. Haluan olla myös mukana miettimässä, miten seurakunta voisi yhä paremmin vastata tämän ajan haasteisiin.

K


L


kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston jäsen

Olen ollut varavaltuutettuna ja nyt toista kautta kirkkovaltuustossa, nyt myös aloitin  kirkkoneuvostossa. 

Jäin eläkkeelle Lieksasta Rauhalan yläasteen opettajan virasta.Olin myös Lieksassa kirkkovaltuustossa. Muutin Keravalle tyttären perheen läheisyyteen 2004. Olen hoitanut lapsenlapsiani (8), tehnyt sijaisuuksia kouluissa ja tein myös lähetysmatkan Botswanaan.

Toimin liikuntatoimen vertaisohjaajana, opiskelen espanjaa ja sauvakävelen mieheni Jorman kanssa. Äänestäjiltä saamaan tukea arvostan suuresti ja olen siitä kiitollinen

Olen yrittänyt koko elämäni elää toisia ihmisiä kunnioittaen ja auttaen arjessa. On ollut ilo seurata Katupappilan toimintaa, jossa olen saanut olla mukana. Me kaikki tarvitsemme rakkautta ja perusturvaa elämäämme. Voimme karkoittaa yksinäisyyttä keskustellen yhdessä.

Turha tuhlaus ja saasteet vähenevät, kun meillä on kohtuullinen elämä. Yritän aina kävellen suorittaa toiminnat. Haluan luontoa suojella ja vähentää turhaa kulutusta. Me kaikki tarvitsemme rakkautta ja perusturvaa. Rukoilen paljon ja uskon rukouksen voimaan.

Seurakunnan oman toiminnan ja esimerkin toivoisin herättävän ympäristömyönteistä ajattelua ja keskustelua. Usko on hyvyyttä, toivoa ja luottamusta, jonka varassa jaksaa elää.

Toivon, että eri tavalla ajattelevat ihmiset oppisivat kuuntelemaan, kunnioittamaan ja rakastamaan toisiaan.  Jumalan hyvyys ohjaa hyvyyteen toisia kohtaan.

kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston jäsen

Olen elänyt läheisesti seurakunnan yhteydessä lapsesta asti. ”Seurakuntaelämä” onkin minulle monipuolisesti tuttua jo vuosikymmenien ajalta. Nuoruusvuosista asti olen ollut mukana erilaisissa vapaaehtoistehtävissä ja toimikunnissa sekä luottamustoimissa kaikilla paikkakunnilla, joilla olen eri elämäni vaiheissa asunut.

Keravalle muutin perheeni kanssa 1970-luvun lopulla Kalevan perukoille ja siellä asumme edelleen. Viime vuodet olen ollut mukana seurakunnassa monissa vapaaehtoistehtävissä ja myös päättämässä ja kehittämässä seurakunnan asioista niin kirkkovaltuustossa, kirkkoneuvostossa kuin erilaisissa toimikunnissakin.

Olen peruskoulutukseltani sairaanhoitaja, mutta pääosa työvuosistani kului sosiaalivakuutusten maailmassa Kelan sairaiden ja vammaisten etuuksien asiantuntijatehtävissä.

Perheestä voinen kertoa sen, että nykyisin elelen mieheni kanssa kahdestaan. Aikuistuneilla kahdella lapsellamme on meille yhteensä neljä lastenlasta. Rakkaita ovat kaikki, vierailemme puolin ja toisin.

Keravan seurakunta tarjoaa kaikille runsaasti monipuolista toimintaa. Monessa asiassa olemme eräänlainen ”malliseurakunta”. Silti meidän tulee lisätä yhteistyötä kaikkien Keravalla asuvien ihmisten kanssa. Tämä koskee myös yhteistyötä kaupungin ja Keravalla toimivien muiden kristillisten yhteisöjen ja naapuriseurakuntien kanssa.

Olemme Jumalan perheväkeä. Keravalaiset ovat seurakunnan ”perhettä”, joiden tarpeita ja toiveita seurakunnan on kuunneltava herkällä korvalla. Toiminnan on elettävä ”ajassa” ja tarpeen mukaan uudistuttava, vaikka perussanoma pysyykin vakaasti muuttumattomana.

Seurakunnan hallinnollinen rakenne ja vakaa taloudellinen tilanne ovat tärkeitä toiminnan taustalla vaikuttavia kysymyksiä, joiden kautta mahdollistetaan aktiivinen seurakunnallinen toiminta. Hallintobyrokratia ei ole kuitenkaan tärkein seurakunnan tehtävistä. Minun mielestäni kaikissa päätöksissä tulee ottaa huomioon seurakuntalainen ja seurakunnan päätehtävä.

kirkkovaltuuston jäsen

Toimin valtuutettuna ensimmäistä kautta. Seurakuntalaisena kokemusta on Keravasta jo vuosikymmeniä ja siitä vuodet 1986-2010 toimin seurakuntamme diakoniatyöntekijänä. Nyt vaikutan Diakoniatyöntekijöiden Liiton toiminnanjohtajana. Työssäni saan arvokasta tietoa seurakuntien ja kirkon hallinnon toimista ja toiminnasta sekä työyhteisöjen pulmakohdista.
 
Seurakunnassa tärkeää on toimiva kokonaisuus, jossa erityinen huomio kiinnitetään heikossa asemassa olevien ihmisten osallisuuteen ja tukemiseen, heillä ei yleensä yhteisöissä ole vahvoja puolestapuhujia. Arvostan työntekijöiden hyviä työolosuhteita ja hyvää johtamista, koska se luo hyvän perustan seurakunnan toiminnalle, jossa me kaikki halukkaat kaupunkilaiset voimme löytää oman paikkamme. Ajattelen, että seurakunnan jäsenten ei tarvitsee olla pakonomaisesti osallistuvia. Meidän ei tarvitse suorittaa kristillisyyttä, kunhan elämme kristittyinä.
Harrastan lukemista ja odotan kaupunkimme uimahallin avautumista sekä iloitsen lähikulttuuritarjonnasta.

M


kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston jäsen

N


kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Muutin Keravalle kesällä 1972. Perheeseeni kuuluu aviopuolison lisäksi kolme tytärtä perheineen. Lapsenlapsia minulla on neljä. Ammatiltani olen opettaja. Eläkkeellä ollessani olen toiminut erityisesti ikäihmisten parissa. Vapaa-ajalla olen lastenlasten seurassa, teen mielelläni käsitöitä, mökkeilen ja luen. 

Keravan seurakunnassa minulla on alkamassa 4. valtuustokausi. Olen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja. Alkavalla valtuustokaudella seurakunnan  haasteina on kirkkoherran valinta ja uuden seurakuntakeskuksen rakentaminen Saviolle.

Minulle seurakunta on osa kansankirkkoa. Mielestäni kirkkoon pitää jokaisen olla helppo tulla. Seurakunnan pitää olla suvaitsevainen ja kohdella ihmisiä tasavertaisesti. Erityisesti seurakunnan pitää panostaa lapsiin, ikäihmisiin ja niihin henkilöihin, jotka tarvitsevat tukea. Minun kirkkoni tuntee maailmanalaajuista vastuuta ja pitää huolta ympäristöstä.

O


kirkkovaltuuston jäsen

P


kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvosto jäsen

Tunnen lempinimen Häsä.  Olen ensimmäistä kertaa valtuutettuna, tosin ei se ole ollut aikaisemmin edes mahdollista. Olen työskennellyt seurakunnassa nuorisotyöntekijänä yli 30 vuotta (näistä 23v. Keravan seurakunnassa) ja asunut saman seurakunnan alueella, kuusi vuotta sitten siirryin töihin Tuusulan seurakuntaan ja jäimme asumaan Keravalle, näin minulle tuli mahdollisuus hakea tähän luottamustehtävään. 
Saviolla asuvaan perheeseemme kuuluu lisäkseni vaimoni Eeva ja kolme poikaa Joona, Aaro ja Nooa sekä Peppi-koira. Minun sydäntäni lähellä ovat lapset, nuoret ja perheet.  Olenkin tähän lisäkouluttanut itseäni. Tahdon myös olla välittämässä rakastavan Jumalan rakkautta. Tykkään myös retkeilystä luonnossa sekä liikunnasta. Toiminkin tällä hetkellä mm. salibandyseura Blackbirdsin (BBU) puheenjohtajana ja valmentajana. 

R


S


kirkkovaltuuston jäsen

Olen ensimmäistä kertaa valtuustossa. Seurakunta on ollut tärkeä osa elämääni jo lapsuudestani lähtien. Lähipiirin kuuluvat aikuiset lapset, sisarukset perheineen ja ystävät. Olen toiminut kirkossa pappina Suomessa ja Ruotsissa kolmen vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä toimin vs. Uudenmaan kehitysvammaistyön pappina.

Harrastan kuntoliikuntaa, lukemista ja laulan mielelläni kuorossa. Kirjaston Pentinkulman-salissa käyn katsomassa leffoja ja kuuntelemassa luentoja.

Mielestäni kirkon tärkein tehtävä on kertoa evankeliumia Jeesuksesta sanoin ja teoin lähellä ja kaukana.

T


kirkkovaltuuston jäsen

Olen 50-vuotias rakennusinsinööri. Olen asunut Keravalla vuodesta 1972. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme kouluikäistä lasta. Asumme ok-talossa Ahjon Levonmäessä. Työkseni teen omalla yrityksellä rakennuspuolen korjaussuunnittelua, valvontaa ja projektinjohtotehtäviä. Harrastan mm. salibandyä Keravan seurakunnan äijäsählyssä, jossa olen yhteyshenkilönä. Talvella hiihtämistä, kesällä suunnistusta ja askeettista mökkielämää. Yhtenä harrastuksena voisi mainita puulämmityksen, eli polttopuiden teon.
Jos oikein laskin, olen viidettä kautta mukana luottamushenkilönä kirkkovaltuustossa ja kaikilla valtuustokausillani olen ollut joko varsinaisena tai henkilökohtaisena varajäsenenä kirkkoneuvostossa. Aiemmin myös taloudellisessa jaostossa. Lisäksi olen ollut suunnittelu- ja rakennustoimikunnissa hautausmaan kappelin korjauksessa ja Nuottakodon kappelin rakentamisessa. 2019 perustettavaan kiinteistötoimen johtokuntaan tulen jäseneksi.
Miksi olen mukana? Olen lapsesta asti ollut uskossa ja käynyt seurakunnassa. 90-luvulla koin vahvan hengellisen uudistumisen ja siten myös seurakunta on tullut tärkeämmäksi. Toimintaan osallistumisen lisäksi haluan olla mukana seurakunnan päätöksenteossa omalla talentillani. Tällä valtuustokaudella (2019-2022) tulee seurakuntaan isoja päätöksiä, mm. Savion uuden seurakuntatalon rakentaminen, jossa toivottavasti voin olla apuna kiinteistötoimen johtokunnan kautta.
Viedään rukoillen Keravan seurakunnan asioita eteenpäin.

kirkkovaltuuston jäsen
kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja

V


kirkkovaltuuston jäsen

Olen Elävä seurakunta -ryhmän valtuutettu. Minulla on monia oppiarvo ja ammattinimikkeitä, mutta nykyinen Tupla Ukki on ehdottomasti arvokkain ja paras.

Pidän tulevaisuuden kannalta seurakuntatyössä tärkeänä lapsi- ja rippikoulutyötä, koska voimien suuntaaminen heihin rakentaa kestävää tulevaisuutta, säilyttää kirkon  jäsenmäärän ja samalla  tasapainottaa taloutta ja siten koko toiminta pysyy "elävänä" ja monipuolisena tulevaisuudessa.

Perinteinen jumalanpalveluselämä, diakonia ja lähetystyö ovat ne keskeiset alueet, joihin tulee mielestäni erityisesti panostaa.

W