Ketterä keski-ikäinen

Keravan seurakunta syntyi 1955, kun Kerava kirkkohallituksen päätöksellä ja valtioneuvoston määräyksellä erotettiin Tuusulan seurakunnasta. Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina kirkkoväki kokoontui ensimmäistä kertaa itsenäisenä seurakuntana jumalanpalvelukseen, joka pidettiin kukkasin koristellussa keskuskoulun juhlasalissa. Vuoden 1955 lopussa Keravalla oli 8 260 asukasta ja seurakunnassa 7 805 jäsentä.

2000-luvulla Keravan seurakunta on aikaansa seuraava kaupunkiseurakunta, joka elää mukana kaupunkilaisten arjessa ja juhlassa. Surun kohdatessa se tukee, ilon hetkellä iloitsee mukana. Se tarjoaa toimintaa ja tapahtumia kaikenikäisille, mutta ennen kaikkea tilaa ja hiljaisuutta hiljentymiseen ja rauhaan.

Keravan seurakunta kattaa maantieteellisesti Keravan kaupungin alueen. Kaupungin pinta-ala on vain 31,5 km². Kerava onkin pinta-alaltaan yksi Suomen pienimmistä kaupungeista. Välimatkat ovat siis varsin inhimillisiä.

Seurakuntamme kuuluu Espoon hiippakuntaan ja Tuusulan rovastikuntaan. Hiippakuntamme piispa on Kaisamari Hintikka. Lääninrovastimme on Hyvinkään seurakunnan kirkkoherra Ilkka Järvinen.

Keravan seurakunta pähkinänkuoressa

• Seurakunnan jäsenmäärä vuoden 2018 lopussa 22 300

• Kirkollisveroprosentti 1,25 %

• Työntekijöitä noin 80

• Seurakunnan toimintakulut vuonna 2017 olivat 5,4 milj. euroa, jotka katettiin kirkollisverolla sekä yhteisövero-osuudella ja toimintatuotoilla.

• Jäsenten maksama vero on mahdollistanut viime vuonna muun muassa

• yli 4000 asiakaskohtaamista diakoniassa

• yli 7000 käyntiä perhekerhoissa ja muskareissa

• lähes 8 000 käyntiä seurakunnan olohuoneessa Katupappilassa

• yli 20 000 messukäyntiä

• maksuttomia kerhoja yli 200 kouluikäiselle

• rippikoulun 283 nuorelle

Lue lisää seurakunnan vuosikertomuksesta 2017

Toiminnan suuntaviivat 2016-2020

Kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 17.12.2015 Keravan seurakunnan Toiminnan suuntaviivat 2016-2019.

14.2.2019 Keravan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti, että Keravan seurakunnan strategiset linjaukset Toiminnan suuntaviivat 2016–2019 ovat voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Toiminnan suuntaviivat 2016-2020

Nämä toiminnan strategiset linjaukset eli suuntaviivat pohjautuvat kokonaiskirkon Kohtaamisen kirkko -suuntaviivoihin, strategiatyöryhmän (kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mikko Mäkelä, valtuutetut Marja-Liisa Nykänen, Anneli Silvander, Jorma Sipilä, nuorten edustaja Ilari Salmi, Ari Autio, Pirjo-Riitta Pitkänen, työntekijöiden edustaja Mirva Nyman ja sihteeri Heikki Nenonen) työskentelyyn sekä kirkkovaltuutetuilta saatuun palautteeseen. Siinä on pyritty ottamaan huomioon yhteiskunnallisen toimintaympäristön nopea muuttuminen, Keravan seurakunnan erityispiirteet, sekä korostettu kirkon olemuksesta nousevaa ajatonta seurakunnan tehtävää.