Ketterä keski-ikäinen

Keravan seurakunta syntyi 1955, kun Kerava kirkkohallituksen päätöksellä ja valtioneuvoston määräyksellä erotettiin Tuusulan seurakunnasta. Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina kirkkoväki kokoontui ensimmäistä kertaa itsenäisenä seurakuntana jumalanpalvelukseen, joka pidettiin kukkasin koristellussa keskuskoulun juhlasalissa. Vuoden 1955 lopussa Keravalla oli 8 260 asukasta ja seurakunnassa 7 805 jäsentä.

2000-luvulla Keravan seurakunta on aikaansa seuraava kaupunkiseurakunta, joka elää mukana kaupunkilaisten arjessa ja juhlassa. Surun kohdatessa se tukee, ilon hetkellä iloitsee mukana. Se tarjoaa toimintaa ja tapahtumia kaikenikäisille, mutta ennen kaikkea tilaa ja hiljaisuutta hiljentymiseen ja rauhaan. 

Keravan seurakunta kattaa maantieteellisesti Keravan kaupungin alueen. Kaupungin pinta-ala on vain 31,5 km². Kerava onkin pinta-alaltaan yksi Suomen pienimmistä kaupungeista. Välimatkat ovat siis varsin inhimillisiä.
 
Seurakuntamme kuuluu Espoon hiippakuntaan ja Tuusulan rovastikuntaan. Hiippakuntamme piispa on Kaisamari Hintikka. Tuusulan rovastikunnan lääninrovastina toimii Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen. Lue lisää tiedotteesta 

Lue lisää seurakunnan toimintaa ohjaavasta strategiasta.

Matka Keravan seurakunnan historiaan kirkkoherra Markus Tirrasen opastuksella

YouTube-video

 

Keravan seurakunta pähkinänkuoressa

  • Seurakunnan jäsenmäärä vuoden 2020 lopussa oli noin 21 730

  • Kirkollisveroprosentti 1,25 %

  • Työntekijöitä noin 80

  • Jäsenten maksama vero on mahdollistanut viime vuonna muun muassa tuhansia messukäyntejä, asiakaskohtaamisia diakoniassa, käyntejä perhekerhoissa ja muskareissa sekä seurakunnan Olohuoneessa Katupappilassa. Lisäksi olemme tarjonneet maksuttomia kerhoja noin 300 kouluikäiselle ja rippikoulun noin 300 nuorelle. 

Taaperoikäisiä lapsia sekä isovanhempia ihmisiä yhdessä.