risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset

Yhteinen jumalanpalvelus on seurakunnan elämän ja toiminnan keskus. Sen toteuttamiseen kutsutaan koko seurakuntaa. Jumalanpalveluksessa ollaan yhtä lailla palvelemassa Jumalaa kuin Jumalan palveltavina.

Ehtoollisjumalanpalvelusta kutsutaan messuksi. Jos ehtoollista ei ole, vietetään sanajumalanpalvelusta.

Messut

Messua vietetään Keravan kirkossa sunnuntaisin klo 10. Messun jälkeen nautitaan kirkkokahvit noin klo 11.20 . Kesäaikaan kahvit korvautuvat kirkkomehulla.

Lapset ja lapsiperheet ovat tervetulleita messuun. Lapsia varten on kirkon etuosassa lastenpaikka, jossa voi lukea, leikkiä ja värittää. Perheitä kutsutaan myös erikseen perhemessuun, vauvakirkkoon ja kummikirkkoon.

Tiistaisin klo 18 ja torstaisin klo 19 voi hiljentyä viikkomessussa. Lisäksi iltakirkko järjestetään noin kerran kuukaudessa perjantaisin klo 20.30.


Hartaushetket

Keskipäivän rukoushetki keskiviikkoisin kirkossa klo 12.
 
Hartaushetki arkisin Katupappilan Olohuoneessa klo 10.15.
 
 
Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista ja hartaushetkistä löydät tapahtumakalenterista.

Vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa

Kirkkoväärtinä toimii jokaisessa sunnuntain messussa 3-6 henkeä. Tehtäviin kuuluu kirkkoon tulijoiden toivottaminen tervetulleeksi, Raamatun tekstien lukeminen sekä kirkkokahvien tarjoileminen. Kirkkoväärtinä voi toimia esimerkiksi perhe.

Kolehdinkantaja voi olla kuka tahansa. Normaalisti kolehdinkantajia ei sovita etukäteen, vaan jokaisella on mahdollisuus osallistua kolehdinkantoon.
 
Ehtoollisenjakotehtäviä hoitavat valtuutetut ehtoollisenjakajat.

Jumalanpalveluselämästä vastaava pappi Krista Wedman kertoo mielellään lisää, miten juuri sinä voit olla osallisena messun toteutuksessa.
Messu on seurakunnan  elämän keskus