Ympäristö

Kannamme ekologista vastuuta. 

Seurakunta tekee käytännön tekoja ja valintoja ympäristön puolesta ja ilmastonmuutosta vastaan. Yksi strategiamme painopisteistä on "Kannamme ekologista ja yhteiskunnallista vastuuta". 

Seurakuntana olemme sitoutuneet hankkimaan kirkon YmpäristödiplominLinkki avautuu uudessa välilehdessä vuoden 2024 aikana. Teemme parhaillaan ympäristökartoitusta, jossa käydään läpi nykytilanne ja laaditaan toimenpideohjelma, jolla toiminnasta saadaan entistä ympäristöystävällisempää. Ympäristödiplomi on loistava työkalu, sillä siinä käydään läpi kaikki osa-alueet: kiinteistöt, toiminta ja talous, ympäristökasvatus, jätehuolto, ruoka, hautausmaat, metsät… Selvitys on laaja ja yksityiskohtainen.

Kirkon energia- ja ilmastostrategia

Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on energia- ja ilmastostrategia Hiilineutraali kirkko 2030. Se antaa selkeät tavoitteet kaikelle kirkon toiminnalle hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, rakennusten energiatehokkuuden parantamiseksi ja kestävien energiamuotojen käyttöönoton edistämiseksi. Strategia on asettanut kirkon tavoitteeksi hiilineutraaliuden vuonna 2030.

Siirry lukemaan Hiilineutraali kirkko 2030 -strategiaa. Linkki avautuu uudessa välilehdessä(Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Tutustu myös kirkon ympäristötyöhön osoitteessa evl.fi

Ekoteologia

  • Ekoteologia tarkastelee Raamattua ja kristinuskon oppia luomakunnan hyvinvoinnin näkökulmasta. Lue ekoteologiasta kirkon sivuilta. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Ympäristövastaava:

seurakuntapuutarhuri, hautausmaan esihenkilö
PL 134
04201 Kerava

Ympäristötyöryhmässä lisäksi:

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja
Papintie 2-6, PL 134
04201 KERAVA
viestinnän asiantuntija, työalavastaava
PL 134
04201 Kerava

Tehtävänäni on erityisesti viestinnän suunnittelu ja johtaminen. Luon muille seurakunnan työntekijöille viestinnän puitteita ja viestintäkulttuuria, sparraan työntekijäjoukkomme asiantuntijoita viestinnän kysymyksissä ja hoidan viestinnän käytännön tehtäviä, erityisesti verkon ja sosiaalisen median puolella. Teen myös lehti-ilmoituksia, mainoksia, ohjelmia, lehtijuttuja ja muuta mukavaa.  Vastaan viestinnän budjetista ja hankinnoista.

Teologina innostun uskontodialogista ja -teologiasta, viestijänä uusista teknologioista, viestinnän yhteiskunnallisesta merkityksestä, sanoista ja kuvista, vapaa-ajalla musiikista, raudan nostelusta ja perheestä. Jos pystyisin, matkustelisin.

 

johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja
Papintie 2-6, PL 134
04201 KERAVA