Koululaisten iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminta on ohjattua maksullista toimintaa eka- ja tokaluokkalaisille. Toiminnan tarkoituksena on tarjota hyvä ja turvallinen iltapäivä pienelle koululaiselle.

Keravalla koululaisten iltapäivätoimintaa järjestetään yhdessä Keravan kaupungin kanssa. Seurakunnan iltapäivätoiminnassa ei tarvitse olla kirkon jäsen.

Hakuaika kaupungin ja seurakunnan järjestämään iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi 2020-2021 on ollut keväällä. Iltapäivätoiminnan paikkoja voi hakea myös toimintavuoden aikana. Katso ohjeet tästä.  

Iltapäivätoimintapaikan vahvistaminen lukuvuodelle syksylle 2020

Ahjon kerhotila

Kalevan seurakuntatalo

Savion seurakuntatalo

Seurakuntakeskus

Lisätietoja:
seurakunnan iltapäivätoiminta: vs. varhaiskasvatuksen ohjaaja Kirsi Väliheikki, kirsi.valiheikki(at)evl.fi puh. 0400 378 085
tai Keravan kaupunki

Mitä iltapäivätoiminnassa tehdään?

Iltapäivätoiminta tarjoaa lapsille ohjattua vapaa-ajan toimintaa koulun jälkeen. Toiminnassa lasta on vastassa tuttu ja turvallinen aikuinen, jolle voi kertoa päivän kuulumisia. Toiminnassa on mahdollisuus monenlaiseen toimintaan yhdessä kavereiden kanssa. Kerhossa leikitään, pelataan, piirretään, maalataan ja askarrellaan. Siellä on myös aikaa rentoutumiseen, oleiluun, lukemiseen ja omaehtoiseen toimintaan. Kodinomaisuus, leikki ja luovuus ovat toiminnassa tärkeitä. Toimintapäivään sisältyy ulkoilua ja välipala.

Seurakunnan iltapäivätoiminnassa otetaan huomioon myös lapsen hengellinen kasvu. Hiljentymishetkissä tutustutaan Raamatun kertomuksiin ja keskustellaan lasten elämään liittyvistä asioista. Pitkään alalla toimineilla ohjaajilla on hyvät valmiudet keskustella lasten kanssa elämän suurista ja pienistä kysymyksistä. Ryhmässä lapset oppivat elämisen taitoja ja toisten huomioon ottamista. Iltapäivätoiminta tukee osaltaan vanhempien ja koulun kasvatustyötä.

Iltapäivätoimintaa ohjaavat ammattitaitoiset ja koulutetut lastenohjaajat.

Seurakunnan iltapäivätoiminta 

Seurakunnan iltapäivätoiminta on avoinna kouluaikoina klo 12.00-16.00.

 

Kerhopaikat:

Ali-Kerava, Seurakuntakeskus, Papintie 6 H, p. 0400 378 076
 
Savion seurakuntatalo, Koivikontie 9, p. 0400 378 028
 
Kalevan seurakuntatalo, Ritakatu 2, p. 0400 378 025
 
Ahjon kerhotila, Ketjutie 3, p. 0400 378 022
 
Postiosoite kaikkiin kerhoihin on Keravan seurakunta, PL 134, 04201 Kerava