Kirkon 60-vuotisjuhla 3.12.2023

Uusi kirkkovuosi alkoi ensimmäisenä adventtisunnuntaina 60 vuotta täyttävän Keravan kirkon ja sen 30 vuotta täyttävien urkujen juhlamessussa, jossa kirkonpenkit täyttyivät eri-ikäisistä osallistujista. Yhdessä laulettu Hoosianna on juhlamessussa saarnanneen Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikan sanoin virsikirjan riemullisin ja monille rakkain virsi, josta jouluun valmistautuminen voi alkaa. Kirkon juhla jatkui messun jälkeen kirkonmäellä, jossa oli tarjolla riisipuuroa ja kahvia. Wanhan pappilan pihalla oli lapsille aasiratsastusta ja iltapäivällä kirkossa vietettiin perheen pienimmille suunnattua vauvakirkkoa. 

Kirkkoherra Markus Tirranen oli iloinen, että kirkon juhlaan osallistuttiin suurella joukolla. "Tässä kirkkosalissa on 60 vuoden ajan oltu uskon, toivon ja rakkauden asialla. Vuosikymmenten ajan Keravan kirkko on muistuttanut siitä, että Jumala ei ole kaukana meistä vaan pyhä on lähellämme elämän jokaisessa hetkessä", hän sanoi juhlamessussa.

Tällä sivulla seurakuntalaisemme Erkki Hanskin kuvia juhlapäivästä:

piispa ja kirkkoherra.
Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen.
ristikulkue.
Ristikulkue saapuu kirkkoon. 
Piispa Kaisamari Hintikka alttarilla.
Messussa saarnasi piispa Kaisamari Hintikka.  Hän puhui saarnassaan muun muassa rauhasta, jota ihmiset ovat kaikkina aikoina kaivanneet ja rukoilleet. "Vaikka Jumala tahtoo rauhaa, rauha ei ole itsestäänselvyys, vaan sitä on rakennettava. Sen rakentamiseen on sitouduttava joka päivä niin pienissä kuin suurissakin teoissa kaikkialla maailmassa, Suomessa, seurakunnassa, kotona, työpaikalla, koulussa, kaikkialla." Rauhan rakentaminen on piispan mukaan Jeesuksen esimerkin seuraamista. "Rauha, jonka Kristus antaa meille, on kaikenkattavaa, ei vain rauhaa ihmisten ja kansojen välillä, vaan rauhaa ihmisen sisimmässä, sielussa, mielessä, sydämessä."  
alttarilla messun toimittajat
Messun toimittajista Kaisamari Hintikka, Kristiina Käyhkö, Tuomas Niskanen, Markus Tirranen, Samuli Koivuranta, Satu Mörönen.
Janne Kaksonen selin pianossa ja Heli Kaasalainen ja Katariina Kopsa laulamassa.
Keravan seurakunnan kanttorit Katariina Kopsa ja Heli Kaasalainen sekä säestämässä Janne Kaksonen. 
lapsikuoro ja koraalikuoro.
Messun musiikista vastasivat kanttorien lisäksi Lapsikuoro ja Koraalikuoro. 
piirustuksia leiriltä yhteisessä esirukouksessa.
Yhteinen esirukous ja leiriläisten kuvia.
Timo Laaninen, Markus Tirranen ja Kirsi Rontu.
Keravan seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja Timo Laaninen ja kirkkoherra Markus Tirranen vastaanottivat tervehdyksiä.
Keravan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.
Kaisamari Hintikka ja Anja Hänninen puurolla.
Juhlamessun jälkeen käynnistyi kirkonmäellä kaikenikäisten juhla ja tarjolla oli riisipuuroa ja kahvia sekä leivoksia. Piispan seurassa kirkkoherra emerita Anja Hänninen.

Kuvaaja: Erkki Hanski