Hautaaminen

Kaikilla on oikeus tulla haudatuksi kotikuntansa seurakunnan ylläpitämälle hautausmaalle.

 

Keravan seurakunnan hautausmaa on yleinen hautausmaa, johon haudataan Keravalla kuollessaan kirjoilla olevia vainajia. Myös kristilliseen uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumattomia tai muihin uskontokuntiin kuuluvia vainajia voidaan haudata Keravan hautausmaalle. Hautausmaan yhteydessä on myös tunnustukseton hauta-alue niille, jotka eivät halua tulla haudatuiksi kristilliselle hautausmaalle.

Jos vainajalle halutaan oma hautapaikka eikä suvulla ole sellaista ennestään, on varattava uusi arkku- tai uurnahauta. Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä. Maksua vastaan on saatavissa erilaisia haudanhoitopalveluita. 

Hautapaikan ja mahdollisten haudan hoitojen maksut veloitetaan kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaan. Hautaukseen liittyvä hautaushinnasto ja hoitojen hintatiedot löydät tämän sivun oikeasta palkista.

Sekä arkku- että tuhkahautauksessa vainajalle on hankittava arkku. Hautaustoimisto auttaa arkun ja/tai uurnan hankinnassa. Samalla kannattaa sopia myös vainajan kuljetuksista sekä mahdollisen uurnan toimittamisesta krematorioon.

Lue lisää hautaan siunaamisesta.

Arkunkantaja kantaa arkkua.