Uutislistaukseen

Hetkiä Keravalla -pyhiinvaellusreitti avattu

Keravan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Keravan seurakunta on avannut uuden Hetkiä Keravalla -pyhiinvaellusreitin. Teemana on ajatus, että hiljaisuus voi löytyä aivan läheltä, pyhiinvaelluskin omasta kotikaupungista. 

Hetkiä Keravalla -pyhiinvaellus löytyy Citynomadi-palvelusta ja sitä voi kulkea itsenäisesti puhelimen kanssa tai pyhiinvaelluskorttien opastamana. Matkan varrella on 12 pysähdyspaikkaa, joista kuhunkin löytyy lyhyt esittely ja rukousteksti, jonka äärelle voi hetkeksi pysähtyä. Nomadi-sovelluksen voi asentaa puhelimeen tai palvelua voi käyttää selaimella. 
Pyhiinvaelluskortit voi noutaa seurakunnan kirkkoherranvirastosta (Kauppakaari 8) sen aukioloaikoina arkisin klo 9-15.

männynneulanen.
Hetkiä Keravalla -pyhiinvaellus kulkee sekä keskustan vilinässä että luonnonläheisessä ympäristössä. Reitti alkaa Keinukalliolta ja päättyy Sielunrajankalliolle ja matkaa tehdään Keravan merkittävien maamerkkien kautta. Reitin kokonaispituus on noin 14 kilometriä, mutta jokainen voi valita itselleen reitiltä sopivan mittaisen pyhiinvaelluksen.

Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen toivoo, että pyhiinvaellus voi tarjota arvokkaan hengellisen kokemuksen arjen keskellä. 
–  Pyhiinvaellus kaupungissa merkitsee minulle eräänlaista "minipyhiinvaellusta". Se voi olla syvästi henkilökohtainen ja monimuotoinen tapa harjoittaa uskontoa ja löytää hengellistä merkitystä omassa elämässä. Liikkeessä olet yhteydessä itseesi, ajatuksiisi, luontoon ja Jumalaan. Matkalla voi tapahtua uuden syntymistä, vanhan pois jättämistä, oivalluksia ja kasvua. Toivon, että reitti puhuttelee sinua, etenet sitten kävellen, juosten tai vaikkapa pyöräillen. 

Hetkiä Keravalla -pyhiinvaelluksen työryhmään ovat kuuluneet Eeva Airila, Päivikki Kahranaho, Samuli Koivuranta, Asta Koponen, Tuula Peura sekä Krista Wedman. Valokuvat on ottanut Heikki Nenonen ja pyhiinvaelluskorttien graafisesta ilmeestä vastaa Jani Käsmä.

Hetkiä Keravalle -reitti löytyy Citynomadin palvelusta tästä linkistä

Reitille pääsee seurakunnan verkkosivulta keravanseurakunta.fi/hetkiakeravalla

keinukalliion portaat ja Sherwood-kyltti.
Reitti alkaa Keinukalliosta.
Matkan varrella kuljetaan niin keskustassa kuin myös luonnon keskellä esimerkiksi Ollilanlammella.

Keravan asematunnelista asemarakennukseen päin otettu kuva.

kivisilta
Reitin varrelle sattuu myös Keravan kivisilta. 
kirkkoherra selin Ollilanlammella.
Kirkkoherra Markus Tirranen kulki pyhiinvaelluksen juosten. 

14.6.2024 10.47