16 hakijaa Keravan seurakunnan kirkkoherran virkaan

Keravan seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Lopen seurakunnan kirkkoherra Tuomas Hynynen, Sipoon suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Juha Ilonen, Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitospastori Henri Järvinen, Suomen Lähetysseuran sidosryhmäpäällikkö Janne Keränen, Keravan seurakunnan seurakuntapastori Samuli Koivuranta, Harjun seurakunnan johtava kappalainen Markku Komulainen, Kirkon koulutuskeskuksen johtaja Kari Kopperi, Askolan seurakunnan kirkkoherra Antti Kupiainen, Malmin seurakunnan johtava aluepastori Elina Perttilä, Kirkon koulutuskeskuksen johtamiskouluttaja Minna Rikkinen, Herttoniemen seurakunnan aluekappalainen Juha Ropponen, Tuusulan seurakunnan III kappalainen Lauri Seppänen, Keravan seurakunnan vt. kirkkoherra Markus Tirranen, Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra Tuomo Törmänen, Herättäjä-Yhdistyksen alue- ja kansainvälisen työn sihteeri Leena Väyrynen-Si sekä yksi hakija, joka ei toivo nimeään julkisuuteen. Kirkkoherran viran hakuaika päättyi 19.3.2019.

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli antaa hakijoista lausunnon todennäköisesti istunnossaan 21.5.2019. Keravan seurakunnan kirkkoneuvosto haastattelee hakijat ja tekee valinnasta esityksen kirkkovaltuustolle. Kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli valinnan tekee Keravan seurakunnan kirkkovaltuusto. Alustavan aikataulun mukaan haastattelut ovat kesäkuussa 2019 ja valinta tehdään 22.8.2019.

Kevään aikana järjestetään tilaisuus, jossa seurakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua ehdokkaisiin. Tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Vaalia valmistelee seurakunnassa kirkkoneuvoston valitsema työryhmä, johon kuuluvat kirkkovaltuutetut Vaito Niinisalo, Tapio Tähtinen, Marja-Liisa Nykänen, Anneli Silvander ja talousjohtaja Sirpa Karejoki sekä kapitulin määräämänä vaalin valmistelijana Tuusulan rovastikunnan lääninrovasti, Hyvinkään kirkkoherra Ilkka Järvinen

Keravan seurakunnan kirkkoherran virka tuli avoimeksi, kun edellinen kirkkoherra Ari Autio siirtyi helmikuussa Rantakylän seurakunnan kirkkoherraksi Joensuuhun.

Talousjohtaja
Hallinto- ja talouspalvelut
kirkkovaltuuston jäsen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja
kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

Muutin Keravalle kesällä 1972. Perheeseeni kuuluu aviopuolison lisäksi kolme tytärtä perheineen. Lapsenlapsia minulla on neljä. Ammatiltani olen opettaja. Eläkkeellä ollessani olen toiminut erityisesti ikäihmisten parissa. Vapaa-ajalla olen lastenlasten seurassa, teen mielelläni käsitöitä, mökkeilen ja luen.

Keravan seurakunnassa minulla on alkamassa 4. valtuustokausi. Olen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja. Alkavalla valtuustokaudella seurakunnan  haasteina on kirkkoherran valinta ja uuden seurakuntakeskuksen rakentaminen Saviolle.

Minulle seurakunta on osa kansankirkkoa. Mielestäni kirkkoon pitää jokaisen olla helppo tulla. Seurakunnan pitää olla suvaitsevainen ja kohdella ihmisiä tasavertaisesti. Erityisesti seurakunnan pitää panostaa lapsiin, ikäihmisiin ja niihin henkilöihin, jotka tarvitsevat tukea. Minun kirkkoni tuntee maailmanalaajuista vastuuta ja pitää huolta ympäristöstä.