Tutustu uuteen kirkkoherraamme Markus Tirraseen

Markus Tirranen

1. Kuka olet? Kerro lyhyesti itsestäsi.

Olen Markus Tirranen, määrätietoinen, vakaa ja sosiaalinen 36-vuotias pappi ja perheenisä Järvenpäästä. Vaimoni Kristiinan lisäksi perheeseemme kuuluu kaksi poikaa, Martti ja Ville-Veikko sekä kooltaan pieni, mutta sydämeltään iso chihuahua-koira, Tico.

Harrastan monipuolisesti liikuntaa, jonka vaikutus arki- ja työssä jaksamisessani on merkittävä. Tutkin intohimoisesti uutta ja olen utelias ja nopea oppimaan. Luen paljon kirjallisuutta ja pyrin jatkuvasti kehittämään taitojani ja lisäämään ymmärrystäni asioista laaja-alaisesti.

Aloitin papin virassa Keravalla vuonna 2007. Viimeiset reilut viisi vuotta olen toiminut pappien ja kanttorien esimiehenä. Tällä hetkellä olen vt. kirkkoherrana.

Koen persoonaltani ja lahjoiltani olevani johtaja ja valmentaja. Kirkollisen johtamiskoulutuksen lisäksi olen hankkinut myös muuta johtamiskoulutusta. Minulla on myös personal trainerin tutkinto, jotta voin auttaa ihmisiä voimaan ja jaksamaan paremmin arjessa sekä työssä. Syksyllä 2019 valmistun kirkon organisaatiokonsultiksi.

2. Mikä on sinulle tärkein kohta Raamatussa ja miksi?

Matt. 11: 28 "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."

Minulla on tapana lausua nämä sanat aina osana ehtoollisliturgiaa, kun kutsun seurakunnan ehtoollispöydän äärelle. Jokaisella kerralla näiden sanojen lausuminen tuntuu vaikuttavalta kokemukselta.

Jeesuksen sanoissa tiivistyy olennainen. Ihminen on monin tavoin levoton ja etsii elämäänsä tasapainoa, merkitystä ja lepoa monenlaisten vaatimuksien ja paineiden keskellä. Jeesus lupaa antaa levon, joka vastaa ihmisen kaipaukseen, myös siihen, jota on vaikea sanoittaa ja tiedostaa.

Jeesus antaa ihmiselle levon antamalla tälle itsensä. Tämä on uskon salaisuus, joka on tosiasia ehtoollispöydän äärellä. Siksi pappina odotan seuraavaa jumalanpalvelusta, jossa saan välittää nämä Jeesuksen sanat seurakunnalle ja kutsua murtamaan yhteistä leipää.

3. Mistä haluaisit olla Keravan seurakunnan kirkkoherrana ylpeä?

Haluaisin olla ylpeä siitä, että Keravan seurakunta tunnetaan

• rohkeudesta pitää kiinni uskon perustasta, Kristuksesta
  • taidosta sanoittaa kristillisyys ja Jumala nykypäivässä ymmärrettävällä tavalla
  • halusta auttaa ja teoista heikoimman puolesta
  • toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa rintamassa
  • näkymisestä sosiaalisen media erilaisissa kanavissa
  • työyhteisönä, jonka rakenteet ovat kunnossa ja jota johdetaan taitavasti
  • varteenotettavana ja uskottavana toimijana ja yhteistyökumppanina Keravalla.

Markus Tirrasen saarna yleisötilaisuudessa aiheesta helluntai: