Kaarakaunottaret kurvaavat kirkolle

3.8.2016 15.36

kirkko4_XL.jpg
Sunnuntaina 7. elokuuta Keravan kirkolla vietetään ajoneuvoharrastajien kirkkopyhää. Mukaan kutsutaan erityisesti harrasteautoilijoita ja autoista kiinnostuneita. Tilaisuus alkaa sunnuntaina klo 10 messulla kirkossa. Messun toteuttavat pastorit Kristiina Nyman ja Samuli Koivuranta kanttori Janne Kaksosen ja ajoneuvoharrastajista koostuvan avustajajoukon kanssa. Messun jälkeen kirkon yläpihalla tarjotaan kirkkokahvit. Kahveilla on mahdollista ihailla harrasteautoja ja jututtaa omistajia.  Harrasteajoneuvot saa tästä syystä pysäköidä mahdollisimman lähelle kirkkoa, muiden autojen toivotaan pysäköivän kauemmaksi.

Kirkkopyhän taustalla on Muscle Cars of Gospel  -sivusto, jonka tavoitteena on yhdistää kristityt custom-, hotrod-, urheilu- ja muut harrasteautoilijat. Jäsenet osallistuvat cruisingeihin, pitävät tapaamisia eli miittejä, järjestävät hyväntekeväisyysajoja sekä tekevät yhteistyötä seurakuntien ja kristillisten järjestöjen kanssa.

- Tavoitteena on paitsi tutustua toisiin samoista asioista kiinnostuneisiin, myös kertoa evankeliumista muille ihmisille eri tavoilla, kuitenkin liittyen tähän autoharrastukseen, kertoo sivustoa ylläpitävä Johan Viitanen.

Liittyneitä on lähinnä Etelä-, Länsi- ja Keski-Suomen alueelta. Toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Viitanen kutsuu kirkkopyhään mukaan väkeä kautta Suomen. Mukaan kirkkopyhään voi tulla, vaikka Muscle Cars of Gospelin toiminta ei olisikaan vielä tuttua.

- Kannattaa varata aikaa kahvitteluun ja autoista kertomiseen. Ja pisimmältä tullut palkitaan, lupaa Viitanen.