Uutislistaukseen

Savion seurakuntatalon purku käynnistyy marraskuussa

Tero Raatikainen Savion seurakuntatalon edustalla.

Keravan seurakunnan kiinteistöpäällikkö Tero Raatikainen kertoo, että käytöstä poistunut Savion seurakuntatalo on tarkoitus saada purettua vielä loppuvuoden aikana. Seurakunnan kiinteistötoimen johtokunta valitsi kokouksessaan 18.10.2023 Savion seurakuntatalon purku-urakan toteuttajaksi tarjouskilpailun perusteella Totaalipurku Oy:n.  ”Purku-urakka on tarkoitus aloittaa heti päätöksen tultua lainvoimaiseksi marraskuussa ja rakennuksen purkaminen kestää noin 1,5 kuukautta”, hän sanoo. 

Kiinteistöpäällikön mukaan seurakunnassa ollaan varsin tyytyväisiä purku-urakan käynnistymiseen, sillä tyhjillään oleva seurakuntatalo on kärsinyt ilkivallasta siitä huolimatta, että rakennus on aidattu. ”Ennen varsinaisen purkutyön aloittamista tehdään työmaan perustaminen. Silloin tontti kokonaisuudessaan aidataan työmaa-alueeksi, jolla liikkuminen on kielletty. Tällä toimenpiteellä varmistetaan työturvallisuutta ja myös ihmisten turvallista liikkumista työmaa-alueen läheisyydessä.” 

Tero Raatikaisen mukaan työ tehdään normaalina purkutyönä, eikä kesän ja alkusyksyn aikana esillä ollut mahdollisuus teräsrakenteiden uusiokäyttöön toteudu. ”Tontilta puretaan pois kaikki ihmisen rakentama ja työn valmistuttua tontilla on jälleen turvallista liikkua. Purkutyötä tehdään lähtökohtaisesti päivisin normaaleina työaikoina. Pahoittelemme mahdollista ajoittaista meluhaittaa, jota työstä voi aiheutua.”

Kiinteistöpäällikkö kertoo, että tontti jää Keravan seurakunnan omistukseen ja sen käyttöä jatkossa mietitään seurakunnassa omana asiakokonaisuutenaan. Päätöksen tontin tulevasta käytöstä tekee kirkkovaltuusto. 

Kirkkovaltuusto päätti 30.1.2020 kokouksessaan hakea vuonna 1972 valmistuneelle kosteusvaurioista kärsineelle Savion seurakuntatalolle purkulupaa, joka saatiin 22.2.2022. Seurakunnan toiminta rakennuksessa on päättynyt vuoden 2020 lopussa ja siirtynyt Koivikontielle uusiin toimitiloihin vanhaa seurakuntataloa vastapäätä.  Savion toimitilassa kokoontuu muun muassa kerhoja, yhteisöruokailu ja avoin kahvila.   

Savion seurakuntatalon arkistokuva
Arkistokuva Savion seurakuntatalosta.
Tero Raatikainen
Tero Raatikainen
kiinteistöpäällikkö
Pl 134
04201 Kerava

26.10.2023 12.34