Uutislistaukseen

Keravan kirkon juhlamessussa ensimmäisenä adventtisunnuntaina saarnaa piispa Kaisamari Hintikka

Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen ja Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka.

Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen ja Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka.

Keravan kirkko täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja kirkon urut 30 vuotta. Kirkon juhlaa vietetään ensimmäisenä adventtisunnuntaina 3.12.2023 kirkossa messussa ja vauvakirkossa sekä kirkonmäellä kaikenikäisten juhlassa. 

Ensimmäisen adventtisunnuntain juhlamessu alkaa kirkossa (Papintie 2) klo 10. Messussa saarnaa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja liturgina toimii Tuusulan rovastikunnan lääninrovasti, Keravan seurakunnan kirkkoherra Markus Tirranen. Musiikista vastaavat seurakunnan kanttorit sekä Koraalikuoro ja Lapsikuoro. Juhlamessua voi seurata myös verkossa Facebookin kautta. 

Juhlamessun jälkeen klo 11.30–13.30 kirkonmäellä ja kirkossa vietetään kaikenikäisten juhlaa. Tarjolla on riisipuuroa, juhlakahvit sekä aasiratsastusta perheen pienimmille. Klo 13–14 on mahdollista tutustua kirkon urkuihin Katariina Kopsan opastuksella. Urku auki -tilaisuudessa on mahdollisuus päästä näkemään, miltä yhdeksään metriin kohoavat saarnipuiset urut näyttävät sisältäpäin. Halutessaan voi myös kokeilla urkujen soittoa. Iltapäivällä klo 16 alkaa vauvakirkko, jonka jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja pienimmille soseet kirkon alasalissa.   

Keravan seurakunnan verkkosivuilta löytyy joulukuun alusta alkaen keravalaisten muistoja ja tarinoita kotikirkosta vuosikymmenten varrelta. “Moni merkittävä hetki elämässä liittyy kirkkoon ja siksi kirkolla onkin monta merkitystä keravalaisille. Kirkossa yhdistyy hengellisyys, yhteisöllisyys ja kulttuuri samalla, kun se toimii uskon, toivon ja rakkauden symbolina. Erityisesti kirkon juhlapäivänä kannattaa tulla paikalle, on kirkko ennalta tuttu tai vieraampi”, kirkkoherra kutsuu keravalaisia. 

Mahdollisia muistamisia varten on avattu Keravan kirkon juhlakeräys, jonka tuotto ohjautuu Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan tueksi. Tilaisuudessa on myös myynnissä Keravan seurakunnan omaa kirkkokahvia.

syksyinen ilmakuva Keravan kirkosta.


Vuonna 1963 käyttöön vihityn modernia ja pelkistettyä kirkkoarkkitehtuuria edustavan Keravan kirkon on suunnitellut arkkitehti Ahti Korhonen. Kirkon urut on hankittu kirkon peruskorjauksen yhteydessä vuonna 1993 ja ne on rakentanut Orgelbau (urkurakentamo) H.O.Paschen Kielistä, Saksasta. 

Lisätietoja juhlamessusta ja keräyksestä
Lisätietoja kirkon ja urkujen juhlauvuodesta 
Lisätietoja kirkon historiasta
Lisätietoja kirkon uruista

YouTube-video

17.11.2023 09.12