Uutislistaukseen

Seurakunnan joulukalenteri tuo iloa koteihin

Joulukalenterin kannessa Maria, Joosef ja Jeesus.

Joulun kuvamaailma toistuu joulukalenterissa sekä muussa joulun ajan viestinnässä seurakunnissa. Kuvitusilme: Sari Pelho / PelhoDesign.

Keravan seurakunnan joulukalenteri jaetaan 22. marraskuuta mainoskiellottomiin talouksiin Keravalla. Pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisenä projektina alkanut joulukalenteri ilmestyy nyt kahdeksatta kertaa. Keravan seurakunta on mukana toista vuotta. Joulukalenteria jaetaan Keravan ja pääkaupunkiseudun lisäksi postiluukkuihin myös Seinäjoella, Kouvolassa, Vaasassa, Porvoossa, Kuopiossa ja Tammisaaressa. Paperiversion lisäksi se tulee näkymään myös seurakuntien sometileillä ja muussa seurakuntien joulunajan viestinnässä.

Edellisiltä vuosilta saadut palautteet kertovat, että seurakuntien joulukalenterista on tullut monessa kodissa yksi joulun odotuksen kohokohdista.

”Tällaista toiveikkuutta, mitä kalenteri ympärilleen levittää, tarvitaan tässä ajassa. Parasta sielunhoitoa on avata luukku, joka pitää sisällään joka päivä jotain tärkeää, jotain mitä vaalia mielessä ja muistaa”, todetaan eräässä viime joulun kalenterista kirjoitetussa palautteessa. Toinen palautteen antaja puolestaan sanoo, että ”kalenteri antaa ajattelua iloon, toivoon ja armollisuuteen omassa elämässä”.

”Toivon, että joulukalenterin luukut antavat kaikille tunteille luvan”

Tämän vuoden joulukalenterin teemana on ilo. Elämme maailmassa, jossa on juuri nyt paljon ahdistusta, surua, synkkiä uutisia ja epävarmuutta. Siksi on erityisen tärkeää tuoda esiin ja pitää yllä myös ilon, toivon ja rakkauden viestejä.

Joulukalenterin luukkujen tekstit on kirjoittanut Hanna Kivisalo. Edellisen kerran hän kirjoitti kalenteritekstit vuonna 2020.

­­ – Tämän vuoden joulukalenterien tekstien kirjoittaminen oli paineetonta ja mukavaa.  Uskalsin luottaa siihen, että se, mikä tuntuu itsestä puhuttelevalta, tuntuu usein muistakin. Tämän vuoden teema ilo oli mieluisa. Se antoi luvan kirjoittaa enemmän omana itsenäni. Huumori on aina ollut tärkeä selviytymiskeino. Olen sitä mieltä, että paljon jää käyttämättä, jos huumori unohdetaan seurakunnassa. Toivon, että jonain päivä teksti naurattaisi, toisena liikuttaisi ja kolmantena rauhoittaisi. Ylipäätään toivon, että joulukalenterin luukut antavat kaikille tunteille luvan, Kivisalo sanoo.

Joulukalenterin kuvituksen tyyli on tänä vuonna leikkisän perinteistä

Tänä vuonna joulukalenterin kannessa nähdään kollaasimainen kuvitus. Kuvituksen tekijä Sari Pelho kuvailee kuvituksen tyyliä leikkisän perinteiseksi.

–  Rauhoittuminen ja pienet ilonaiheet korostuvat niin joulun odotuksessa kuin joulussakin ja niitä asioita olen halunnut kuvissa ilmentää – hassuttelua unohtamatta, Pelho sanoo.

Kuvittaja toivoo, että joulukalenterin kuvat herättävät kalenterin saajissa hymyä ja iloa.

–  Ja oivallusta siitä, että ilo on pienissä ja joskus yllättävissä asioissa.


Joulukalenteri on seurakunnan lahja keravalaisille
 

Keravan seurakunta postittaa kalenteria lahjaksi kaikille alueen mainoskiellottomille talouksille. Lisäksi kalenteria on saatavilla Keravan kirkosta, Katupappilasta ja seurakuntakeskukselta aukioloaikoina. Joulukalenteri on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, mutta sopii koko perheen käyttöön.

 

21.11.2023 13.39