Uutislistaukseen

Kaupunginjohtaja Kirsi Rontu toimii Yhteisvastuukeräyksen kummina Keravalla

IMG_3182.jpg

Kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun (toinen vasemmalta) seurassa keräyspäällikkö Heli Oksanen (vas.) sekä Yhteisvastuutyöryhmän jäsenet Tuija Vänttinen-Putto, Hanna Nikama ja Päivikki Kahranaho.

Yhteisvastuukeräys auttaa tänä vuonna nuoria Suomessa ja maailmalla. Keräyksen paikallisena kummina Keravalla toimii kaupunginjohtaja Kirsi Rontu. Keräyspäällikkö Heli Oksasen haastattelussa Yhteisvastuukeräyksen avausmessun kirkkokahveilla 4.2. hän kertoi olevansa äärettömän iloinen, että kirkko järjestää Yhteisvastuukeräyksen. Kaupunginjohtajan mukaan tärkeää on, että tehdään yhdessä toisista ihmisistä välittäen. 
”Jokainen ihminen on tärkeä ja jokaisesta ihmisestä pitää välittää.”

"Minulla on hyvin lämmin suhde Yhteisvastuukeräykseen", hän kertoo.

Kaupunginjohtaja sanoi, että viime vuonna Keravalla kerätty summa - yli 20 000 euroa - kertoo siitä, että ihmiset aidosti välittävät ja haluavat olla auttamassa. 

Keräyspäällikön kysyessä, mitä kaupunginjohtaja erityisesti odottaa Yhteisvastuuvuodesta, vastaus löytyy nopeasti: ”Osallistun äärettömän mielelläni siihen, että pääsen itse lipaskerääjäksi.  Itselleni on todella tärkeä päästä kohtaamaan ihmisiä ja juttelemaan heidän kanssaan. Väheksymättä ollenkaan kaikkia upeita tapahtumia.”

Tukea Suomeen ja maailman katastrofialueille

Yhteisvastuukeräys auttaa Suomessa ja maailman kriisialueilla. Noin 60 prosenttia keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon, josta tuetaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä maailman katastrofien keskellä. 

Keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Suomeen jäävästä osuudesta puolet ohjataan tänä vuonna HelsinkiMission kautta yksinäisten nuorten tukemiseen. School to belong -ohjelma auttaa kouluyhteisöä tunnistamaan ja lievittämään nuorten kokemaa yksinäisyyttä sekä tarjoaa työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen. Myös Keravan lukio on mukana ohjelmassa. 

Toinen puolikas Suomeen tulevasta avusta käytetään paikallisseurakunnassa. Keravalla vuoden 2024 keräyksen oma osuus käytetään perusopintojen jälkeisiin opintoihin siirtyvien nuorten yksinäisyyden vähentämiseen.

Kirsi Rontu sanoo, että on valittu juuri oikea kohde ja keräyksen apu tulee tarpeeseen. Hän kertoo, että on valitettavasti paljon nuoria, jotka ovat yksinäisiä ja on myös huono-osaisia nuoria. Myös kaupunki on kiinnittänyt huomiota nuorten tukemiseen.  

Kaupunginjohtaja nostaa esiin seurakunnan ja kaupungin yhteistyön merkityksen: ”Upeaa on, että monta asiaa tehdään yhdessä ja kumppanuus on minulle tärkeää.” 
 

Lisätietoja Yhteisvastuukeräyskestä Keravalla löydät seurakunnan verkkosivuilta.

4.2.2024 15.20