Uutislistaukseen

Seurakunnan visuaalinen ilme uudistuu: Rohkea risti viestii uskosta, toivosta ja rakkaudesta

Keravan seurakunnan uusi logo jossa risti ja kolme nuolielementtiä sekä teksti Keravan seurakunta.

Keravan seurakunnan uutta tunnusta on mahdollista käyttää visuaalisen ilmeen eri väreissä.

Keravan seurakunnan kirkkoneuvosto on 25.11.2021 hyväksynyt Keravan seurakunnan viestinnän suuntaviivat vuosille 2021-2026 sekä visuaalisen ilmeen. Viestinnän uudistukset pohjautuvat Keravan seurakunnan vuoden 2021 alusta voimaan tulleen strategian Usko, toivo, rakasta Keravan taivaan alla tavoitteisiin. Visuaalisen ilmeen on seurakunnalle suunnitellut graafikko Jani Käsmä.  

Visuaalisen ilmeen ytimessä on seurakunnan uusi tunnus, joka rakentuu vahvan ja rohkean ristin ympärille. Risti saa aikaan liikettä. Siihen liittyvät nuolimaiset elementit kuvaavat vuorovaikutusta sekä tekoja uskon, toivon ja rakkauden puolesta. Nuolielementtien ja muiden graafisten elementtien sekä värien juuret löytyvät Keravan kirkosta, sen alttarireliefistä, -rististä ja lasimaalauksesta. Uudistuksen pohjana onkin ollut ajatus kirkosta, jonka seinät laajenevat kaikkialle, jossa seurakunta viestii visuaalisesti. Seurakunnan ovet ovat avoinna kaikille. 

Kirkkoherra Markus Tirranen on tyytyväinen uuteen visuaaliseen ilmeeseen. ”Visuaalinen ilme on raikas ja se heijastaa hienosti strategiasta nousevia tavoitteitamme. Haluamme kutsua rohkeuteen uskossa ja auttamisessa, vahvistaa uskoa myönteisenä asiana arjessa sekä olla kiinnostava ja merkityksellinen yhteisö.”  

Uudistuksella on haluttu myös parantaa visuaalisen ilmeen saavutettavuutta ja käytettävyyttä. Seurakunnan aiempi tunnus ja graafinen ohjeistus on ollut käytössä vuodesta 2010 saakka.  

Uusi ilme otetaan käyttöön vähitellen joulukuusta alkaen. Ensimmäisenä se näkyy verkossa, lehti-ilmoituksissa sekä esitteissä. Muun muassa 16.12.2021 kaikkiin keravalaisiin koteihin, joissa ei ole mainoskieltoa, jaettava jouluesite on toteutettu uudella visuaalisella ilmeellä.  

2.12.2021 10.13