Uutislistaukseen

Rukoilemme ja toimimme yhdessä Ukrainan puolesta

Kädet pitelevät kyyhkyä, jonka suussa lehvä Ukrainan väreissä.

Uutiset sodan syttymisestä Euroopan rajojen sisällä järkyttävät ja hämmentävät. Pelon ja epävarmuuden keskellä yritämme pitää kiinni toivosta ja rukoilemme yhdessä Ukrainan kansan ja rauhan puolesta messuissa ja muissa tilaisuuksissamme.

Voit myös itse hiljentyä rukoukseen arkkipiispamme Tapio Luoman sanoin: Suojele niitä, jotka pelkäävät ja kärsivät sodan keskellä. Anna kansojen johtajille viisautta, jotta aseet vaikenisivat ja rauha koittaisi jälleen.

Jos Ukrainan tilanne ahdistaa, olemme tavoitettavissa rukousta ja keskustelua varten vaihteen kautta arkisin klo 9-15 p. 09 478 488. Työntekijöiden yhteystiedot löydät myös verkosta. Walk in -terapia ottaa vastaan 16-30 -vuotiaita torstaisin klo 14-18 Katupappilassa. Myös sinne voi tulla purkamaan Ukrainan tilanteen nostamia ajatuksia ja huolia. Kirkon keskusteluapu auttaa ja kuuntelee iltaisin klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 tai chatissa ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi

Voit auttaa ukrainalaisia esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun tai Suomen Lähetysseuran kautta. Järjestöt toimittavat hätäapua, kuten ruokaa, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita eurooppalaisten yhteistyökumppaniensa kautta. 

Kirkon Ulkomaanavulle voi lahjoittaa: MobilePay 44533 tai tekstiviesti AUTA10 (10 €) numeroon 16499 tai verkkosivujen kautta. 

Suomen Lähetysseuralle voi lahjoittaa: MobilePay 17550 tai tekstiviesti i AUTA10 (10 €) numeroon 16155 tai verkkosivujen kautta.

Rahalahjoitusten etuna on, että niillä voidaan hankkia tarvikkeita lähempää, paikallisia yrittäjiä tukien ja juuri akuuttiin tarpeeseen. Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräykseen on mahdollista lahjoittaa Keravan keskustassa perjantaina 11.3. ja Katupappilassa (Kauppakaari 8) sen aukioloaikoina sekä useissa tilaisuuksissa, mm. Musiikkiopiston konserteissa 16.3. ja 18.3. sekä Rauhanlaulujen illassa 18.3.

Voit myös ilmoittautua Kirkon Ulkomaanavun lipaskerääjäksi kansainvälisen työn sihteeri Petra Teittiselle, petra.teittinen@evl.fi tai 0400 378 051.

Seurakunnassa teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin ja muiden järjestöjen kanssa. Vaate- ja tavaralahjoituksista on sovittu, että Keravan SPR yhteistyössä Kierrätysmyymälä Kirsikan kanssa aloittaa 7.3. vaate- ja tavaralahjoitusten keräyksen Ukrainasta Suomeen tuleville pakolaisille. Kirsikassa otetaan lahjoituksia vastaan ma-to klo 10-18. Osoite on Aleksis Kiven tie 6, B-ovi. Erityisesti tällä hetkellä toivotaan hygieniatarvikkeita, kuten hammasharjoja ja -tahnaa, deodorantteja, pesuaineita, terveyssiteitä, kasvorasvaa, alusvaatteita sekä kännyköitä ja latureita.  

 

Kun pahan valta kasvaa ympärillä,
vahvista ääni toisen maailman,
niin että uuden virren sävelillä
kuulemme kansasi jo laulavan.

Hyvyyden voiman uskollinen suoja
piirittää meitä, kuinka käyneekin.
Illasta aamuun kanssamme on Luoja.
Häneltä saamme huomispäivänkin.

(Virsi 600: 4–5)

2022-02-24 11:29:00.0