Nimikkolähettien kuulumisia 

Uutisia Keravan seurakunnan tukemasta kansainvälisestä työstä maailmalla

Kreikassa tehtävä urheilu- ja pakolaistyö

Niko ja Marija Ijäs käsissään pallot.

Niko ja Marija Ijäs tekevät työtä Kreikassa Kylväjän lähettäminä. Heillä on viisi lasta, kun 2022 keväällä perheeseen syntyi tyttövauva. Ijäksen perheen työ Kreikassa on urheilulähetystä ja pakolaistyötä. Marija on ollut auttamassa Ukrainasta saapuneiden pakolaisten akuuteissa avuntarpeissa. Urheilulähetyksessä pelataan palloa ja treenejä on kerran viikossa ja osallistutaan turnauksiin. Nikon yhteistyökumppani on AMG International, jonka kautta toimii Cosmo Vision Center. Tämän keskus mm. tarjoaa paikan, jossa voi pelata, yhteistyötä toivotaan paikallisten seurakuntien kanssa. Rukousaiheita pyydetään terveyteen, lasten elämään, kouluun ja harrastuksiin, apua pelaajatoiminnassa olevien haastaviin elämäntilanteisiin sekä voimia ja viisautta auttaa Ukrainasta tulleita pakolaisia.
Ijästen kirjeen voi tilata Kylväjän toimistosta kylvaja@kylvaja.fi

Orpotyön toimiston vuosi 2022 Keniassa

marja Ochieng lasten kanssa.

Marja Ochieng eli Maikki on Sleyn (Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys) lähetystyöntekijä ja toimii kummilapsityön yhteyshenkilönä Keniassa ja Kenian kentän vastaavana. 

Maikin vuoteen on kuulunut paljon hallinnollisia töitä mutta myös paljon kenttätapaamisia. Kaikkia orpotyön lapsia ja huoltajia on viime vuoden mittaan tavattu. Ilon ja kiitoksen aiheena on orpolapsihankkeen kautta 27 ammattiin valmistunutta nuorta. 2022 vuoden muutoksia on ollut myös meillekin tutun Credo-työn henkilöstömuutokset. Arkkilat eivät jatka tekemäänsä Credo työtä ja Maikista tuli yhteyshenkilö niissä asioissa. Kummilapsihankkeessa on edelleen 300 lasta ja sen toiminta jatkuu hyvänä. Muistetaan Maikkia, hankkeen työntekijöitä ja lapsia ja heidän läheisiään esirukouksin.

Tule tapamaan Maikkia! Marja Ochieng vierailee seurakunnassamme 23.5. kello 13-14.30 Ikkuna lähetyksen maailmaan tilaisuudessa rippikoulusalissa seurakuntakeskuksessa.

Suomen lähetysseuran palvelusopimus

Suomen Lähetysseura on suurin lähetysjärjestöistä ja tuemmekin sen tekemää työtä useampaan kohteeseen. Tekemämme palvelusopimuksen sisällä on kohteita Senegalissa ja Lähi-idässä.  Pastori Michel Demba Ndong on senegalilaisen luterilaisen kirkon vastuuhenkilö. Hän kertoo, että heillä on 13 seurakuntaa ja Michel on vastuussa niissä tehtävästä diakoniatyöstä. Seurakunnissa järjestetään muun muassa koulutusta raamatullisista aiheista, mutta myös esimerkiksi koskien vammaisten henkilöiden oikeuksia. Konkreettisesti autetaan myös ortopedisten apuvälineiden hankinnassa, autetaan sairaita ostamalla heille lääkkeitä ja annetaan ruoka-apua vähävaraisille ja leskille. Seurakunnissa tehdään työtä vankien parissa ja tarjotaan heille psykososiaalista, sekä hengellistä tukea. Michel kertoo, että kirkosta pyydetään apua enemmän kuin mihin he pystyvät vastaamaan. Luterilainen kirkko auttaa ihmisiä huolimatta siitä, mihin uskontoon tai etniseen ryhmään he kuuluvat ja halutaan käydä dialogia muslimien ja kristittyjen välillä ja vahvistaa kulttuurisia suhteita.

Senegalin luterilaisen kirkon tapahtumia voi seurata muun muassa Facebookissa: Suomen Lähetysseura Läntisessä Afrikassa.

Petronella Lehtelä.

Sinulla on mahdollisuus kuulla Petronella Lehtelän tekemästä työstä tarkemmin, kun hän vierailee kirkkokahvilla 29.1.2023 klo 11.30 alkaen. Petronella toimii rauhankasvatuksen asiantuntijana Suomen Lähetysseuran Lähi-itä, Länsi-Afrikka ja Pakistan –alueilla asemamaanaan Israel.

kansainvälisen työn sihteeri Petra Teittinen

Ota yhteyttä

kansainvälisen työn sihteeri, secretary for international and multicultural affairs